Helhetsträning i lydnaden. (Filmer)

Nu när jag inte har någon mer rallytävling inbokad med Zin så tyckte jag det var dags att skifta fokus till lydnaden igen (som jag hoppas hinna tävla i augusti). För att checka av var vi stod efter vårt uppehåll så valde jag att ta två pass där vi skulle göra tre moment efter varandra med transporter och bara tävlingsmässiga belöningar mellan momenten och en riktig belöning först efter sista momentet. Igår valde jag att köra läggande under gång, inkallning och sändande till rutan. Planen var iordningställd innan Zin kom in, vi gjorde en pyttekort uppvärmning (lek), inmarsch och sen en transport till första momentet och sen körde jag de tre momenten i följd som jag planerat. Så här såg det ut:

Idag fick hon ett liknade pass på eftermiddagen där vi körde två sekvenser: först momenten rutan, apportering och hopp över hinder (tävlingsmässiga belöningar mellan momenten & transporter) och sen momenten apportering, hopp över hinder och fjärr på samma sätt. Så här såg det ut:

Jag är jättenöjd med hennes helhet! Hon visar att hon förstår momenten och rutinerna innan dem och hon höll ihop fint i alla tre testerna tycker jag. Med Zin har jag varit mycket duktigare på att gå ut och köra sån här träning både tidigare och mer än jag gjort med mina andra hundar, både i lydnaden och rallyn. Jag vill verkligen inte att det är på tävling som hunden för första gången upplever utebliven belöning eller att den riskerar att ta utebliven belöning som att det blev fel! Det ser jag hundar både i lydnaden och rallyn som råkat ut för. Zin har fortfarande detaljer som kan bli mycket bättre och vi kan säkert skruva upp tempot mer framöver men framför allt ska hon bli säker, trygg och verkligen kunna och förstå hela momenten innan vi tar de där sista småsakerna.

Nu kommer hon få några träningspass med fokus på delar och detaljer som jag vill slipa på och sen hoppas jag få till liknande pass som dessa men då med tävlingsledare också. Ser fram emot fortsatt träning och tävlingar lite längre fram!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *