Seger på debuten i fortsättningsklassen!

Igår arrangerade Södertälje LKK en finfin rallytävling med nybörjarklass & fortsättningsklass, bägge dömda av Caroline Svärd. Fortsättningsklassen hade samling först 12:45 och det kändes så lyxigt att ha en tävling så nära hemma och som inte startade jättetidigt på morgonen! Jag han både träna de andra hundarna och att själv ge mig ut och springa och styrketräna på morgonen innan det var dags att åka iväg med Zin till tävlingen. Lyxmorgon! Att det blev en av sommarens hittills varmaste dagar kändes helt OK, man är lite trött på regn och blåst tycker jag. Tyvärr glömde jag åter igen min filmkamera…

Detta var Zins officiella debut i fortsättningsklassen (vi tävlade inofficiellt på en domarexamination för 14 dagar sedan, mer om det längre ner i inlägget). Banan vi skulle gå innehöll följande moment: Start: 126 (Sitt, spring), 109 (360 höger), 117 (normalt tempo), 119 (spiral höger), 115 (långsamt tempo), 110 (360 vänster), 117 (normalt tempo), 120 (spiral vänster), 207 (sitt, sidosteg höger sitt), 215 (snurr under gång), 205 (sitt, stå, gå runt), 127 (helt om, hunden bakom), 214 (Sitt, sväng vänster ett steg, sitt), 108 (270 vänster), 203 (skicka över hinder) och 210 (sitt, ligg, sitt) Mål. Jag tyckte det var bra med en test på både språng och långsamt tempo och en lagom blandning av bakdelskontrollsmoment mm. Gillade också att hoppet kom som näst sista hinder ”på vägen ut” då hundarna och förarna lätt tänker att det är slut men att man sen efter hoppet skulle samla ihop till sitt, ligg, sitt.

Jag körde väldigt liten uppvärmning med Zin innan, belönade lite kontakt, checkade lite bakdelskontroll, kollade att hon komihåg hoppstå och snurr ett par hundar innan vår tur, men annars fick hon bara ta det lugnt innan starten. Kampade med henne precis innan vi gick in och sen körde vi. Hon kändes jättefin! Jag var supernöjd med hennes attityd och fokus på banan och hon känns så härligt MALLIG när hon tävlar, älskar den attityden vi fått fram där!

Jag själv kunde placerat mig bättre vid ett par skyltar (inget som syntes utåt men jag själv var inte lika tydlig som jag brukar vara) och så bromsade jag in för abrupt från normal marsch till långsam så där knixade hon till lite (satte sig aldrig men gjorde en liten knix) och det var det enda felet vi fick på banan.

Resultatet blev 99p och vips hade Zin vunnit igen! ”Balanserat och samarbete hela vägen. Snygga tempoväxlingar och hoppstå.”  fick vi som kommentar. Fjärde tävlingen på raken som Zin vunnit, eller femte om man räknar in den inofficiella starten. Duktig liten tös!

pallen1

Södertälje LKK var generösa med priser! Medalj till alla som tog kvalificerat resultat, och rosetter och sponsorpriser till pallplatserna. Zin vann bland annat ett nytt snyggt halsband. Träningskompisen Åsa med jaktlabben Pinter kom på 4:e plats med en jättefin runda på 97p, så kul att de fastnat för sporten!

zin_fortsättning1

Vi gjorde som jag skrev högre upp en ”smygdebut” i fortsättningsklassen sista helgen i maj. Det var Kungsör BK som arrangerade en inofficiell tävling som ett led i utbildningen av de blivande domarna Zandra och Linn och då passade jag & Åsa på att åka dit och testa att köra hundarna i fortsättningsklassen och Flynn fick starta i avancerad. Linn & Zandra hade gjort riktigt roliga banor och jag tror de kommer bli jättebra tillskott till domarkåren.

På den tävlingen knep Zin också 99p och vann och Pinter kom 2:a på 97p. Flynn var galen och glad och tog 77p och en 2:a plats i avancerad (vann i den klassen gjorde duktiga Ulrika som gått rallysatsningen för mig under våren, ROLIGT!). Jag va väldigt nöjd med hur Zin jobbade i den tämligen ovana inomhusmiljön, hon har ju bara en gång tidigare startat i en inomhushall (HTM-tävlingen). Lite nyfiken på hindren och sandsäckarna till tunnlarna som låg nära ett av momenten var hon men annars ingen skillnad alls.

Nu har vi ingen mer tävling inbokad på ett tag för de tävlingar jag sett krockar med att jag jobbar så troligtvis dröjer det ett bra tag framåt till nästa start. Det blir när det blir helt enkelt!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *