Stor kärlek till en liten hund :-)

zin

Ett inlägg rakt ur hjärtat: vad jag älskar den här lilla konstiga varelsen! ZIN är på många sätt verkligen inte lik någon annan hund jag haft, men oj vad jag tycker om henne. Hon har sån otrolig energi och får mig att skratta varje dag med saker hon hittar på eller miner hon gör.

Igår fick hon hjälpa till med att hämta och flytta tackor med lamm hos Anneli och varje gång hon gör praktiska jobb slås jag av att hon så himla lätt köper nya situationer och nya uppgifter i jobbet. Hon har fortfarande inte alls lika mycket erfarenhet som de andra hundarna har av praktiskt jobb men för varje sak hon får hjälpa till med så växer mitt förtroende för henne, hon är både väldigt självständig och inställd på samarbete. Och hon vill verkligen lösa uppgifterna. Ge henne ett år till så tror jag hon är en hjälpreda av rang trots att vi inte har egna djur längre! Hon vallar både på tackorna och lammen och hon glömmer ingen även om de kvickaste i den stora gruppen pinnar på av bara tusan och de långsammaste eftersläntrarna försöker dröja sig kvar och sprida ut sig. Älskar den överblicken hos en hund!

Idag åkte vi ihop med Åsa och tränade rally i Södertälje. Det skötte hon fint men det som fick mitt hjärta att slå lite extra för henne idag var att jag inte kunde låta bli att testa henne på några agilityhinder. Tog ett klick sen hoppade hon däcket som om hon aldrig gjort annat, ur vinklar och på avstånd. Övermodigt gick jag på skämt fram till slalomen och sa till Åsa att ”du ska se att hon lär sig den här lika fort” och så klickade jag första gången hon stack nosen rätt i första porten. Jag skämtar inte, så snart hon tagit belöningen så jobbade hon sedan vidare (port för port alltså) helt på egen hand med bara klick och belöning men inga hjälper genom hela 12-pinnarsslalomen. Sen testade jag att hålla inne klicket och hon tog två portar i ett svep… Hallå, första gången vi är vid en slalom!? SMARTA hund!

Åsa skämtade om att nu måste jag köpa en ny agilitybana igen… hehe, jag kan säga att just där och då så kliade det rätt mycket i fingrarna men nej, vi ska INTE lägga till en gren som tar så mycket tid. Men jag tror helt ärligt hon hade varit grym som agilityhund: hon är snabb, vändbar till tusen, kylig i huvudet och finfin kroppskontroll. Fast vem vet, kanske hon hade blivit helt galen istället 🙂

Jag velar fortfarande hit och dit om jag ska ta en kull på Zin eller inte. Jag skulle själv så gärna ha en valp efter henne och jag har bra folk som är intresserade men så tänker jag på allt som kan gå fel och så blir jag livrädd och tänker att nej, jag ska bara njuta av att ha henne som hon är. Men vi får se. Det är ingen brådska, tidigast till vintern hade min plan varit hur som helst. Tills dess lär jag hinna tänka hit och dit många gånger. Och hon har ju bara precis fyllt tre, vi har tiden framför oss.

10622703_897248030285960_4548890903426702831_n

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *