Varför så trista diplom?

Jag har precis fått hem Zins rallylydnadsdiplom. Helt valfritt naturligtvis att lägga pengar på att beställa ett sånt, men eftersom jag knappast är den enda människan som tycker det är ROLIGT med priser (jag brukar säga att jag är så gammal att jag behöver inte vara hippt nonchalant längre utan kan glatt erkänna att jag gillar rosetter, pokaler och diplom haha!) så har jag så svårt att förstå att man från SKK valt att ta fram så in i döden tråkiga och intetsägande diplom? Och varför i hela friden ska alla grenars diplom se likadana ut? Det vore väl mycket roligare att direkt kunna se att ”aha, det där är för lydnad” eller ”kolla, ett diplom i freestyle” osv!?

Jag tog aldrig några LP-titlar med varken Tweed eller Flynn utan gick vidare uppåt direkt i klasserna till elit, men på den tiden jag tävlade med Birka så såg lydnadsdiplomen betydligt roligare ut än dagens tycker jag.

Så här såg Birkas diplom i klass 2 ut:

image

Inte så snyggt med skrivmaskinstexten kanske, men betydligt trevligare illustration än det som nu är på samtliga (så vitt jag förstått det) diplom oavsett gren och klass, nämligen detta:

image

Man ser visserligen på texten att det gäller rallylydnad, men vore det inte liiite roligare om diplomen illustrerade den grenen de gäller och varför inte även med olika utseende beroende på vilken klass man tagit dem i?  (Nu får man typ läsa det finstilta för att se vilken klass som diplomet är taget i.) Hundvärlden kryllar ju av kreativa, konstnärliga människor så att utlysa en tävling där folk får designa förslag till de olika grenarnas diplom och sedan ha en omröstning på nätet vore väl strålande!? Jag tror det skulle kunna bli hur snyggt och roligt som helst! Inte minst om man tänker på att för många nybörjare så kan titlarna som de olika diplomen i de olika grenarna står för verkligen vara en morot att sikta på -och då vill man väl gärna att det ska kännas lite festligare när man får hem diplomet!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

  1. Åh jag håller med dig till tusen! Känns som skk inte gillar nymodigheter (bara kolla på tidningen hundsport som har sett likadan ut med samma artiklar under iaf hela min uppväxt…) ett under att Brunshunden fick en uppdatering !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *