Summerar andra kvartalet.

Phu, 1:a juli och det är stekhett och kvavt ute! Märks att vi vips kastats in i sommaren, man har inte riktigt ställt om till de här temperaturerna än (de hotar med TRETTIO grader i morgon, det är inte min favorittemperatur så nu blir det till att träna tidig morgon eller sen kväll!). Kan lika gärna slappa lite vid datorn och summera andra kvartalet!

Jag har jobbat. Mycket. Väldigt roligt att vara så eftertraktad som instruktör och jag har haft förmånen att träffa många roliga, vetgiriga elever, men det har också inneburit att det egna tränandet och ffa tävlandet varit lite svårt att få till. Det är ju så mycket man vill! Utöver egna kurser hemma och online har jag varit iväg till Norge, Säffle, Köping, Skarpnäck, Eskilstuna och Nacka för att hålla olika långa kurser i både tävlingslydnad, rallylydnad och trix/balansträning.

Med FONZIE lyckades jag få in några rallytävlingar och på en och samma helg i april så startade vi 4 gånger med resultaten 98-99-94-99 och vips var vi klara för SM för tredje året i rad! Tyvärr lyckades vi inte starta något i HTM under den här perioden så där är vi ett resultat kort fortfarande.

11156169_973996065944489_5919259049533717026_n

FLYNN har fått starta en gång inofficiellt och en gång officiellt i rallyns avancerad klass för att se lite vad han kom i håg och se om det skulle kännas lockande att köra vidare senare. Han var otroligt glad och sprallig och det är alltid väldigt roligt att tävla med Flynn, däremot är de så mkt mer lockande med heelworken att vi nog skjuter upp mästarklassdebuten ett tag till. Kanske blir det till vintern eller nästa år, beror mkt på hur vi utvecklas i HTM (har stora planer där!).

hölömörkö

ZINN debuterade i rallyn med en skräll: på sina tre starter i nybörjarklass tog hon tre raka segrar med 98-100-100 poäng och sen han vi med en start i fortsättning också: 99p och seger även där! Grymma lilla hund!

zin_fortsättning1fagersta_zin

En enda start i vallningen han vi med, en IK I där det tyvärr blev lite för svårt och jag valde att bryta. Däremot har Zin tränat bra de gånger jag hunnit iväg för att träna (för få för att jag ska kunna förvänta mig resultat får jag nog inse…) och i praktiskt jobb växer hon för varje gång. Det blir bra bara jag kan köra henne oftare så både hon och jag får rutin!

Jag hade tänkt starta i lydnaden med Zin men var övertygad om att hon skulle löpa i maj (som hon borde ha gjort) och eftersom hon visade tydliga tecken på att ”nu börjar jag snart löpa” så anmälde jag inte… När började hon? Jo NU idag, 1/7! Så mkt för att fälla ur och börja revirpinka i maj! (Det konstiga är att Race såg ut att vara lite intresserad av henne ett kort tag då i skiftet april/maj men sen återgick allt till det normala). Det får bli lydnad i höst istället.

Krille har jobbat som en galning hela våren så han och Race har inte haft en chans att tävla alls. De har valt att satsa på att tävla igen när nästa kvalperiod drar igång istället. Håller tummarna för att de ska ha tur i lottningen!

Mest nöjd detta kvartal är jag nog över den egna träningen: jag har kommit tillbaka till att springa regelbundet och nu utökat med att styrketräna (införskaffat hantlar minsann!) och fått bra rutin på det! Längsta rundan jag sprungit är på 11,5 km men nu har jag fått in backträning och lite intervaller också. Häftigt! Igår köpte jag dessutom mitt livs första cykelhjälm så nu ska det bli mer cyklande också! Både huvudet och kroppen mår så mycket bättre om jag håller igång, bästa stress- och ångesthanteringen hittills. Har än så länge inga som helst ambitioner mer än att må bra med träningen men visst, dyker rätt tävling upp och känns lockande så kanske, kanske jag känner mig manad att testa.

stress

Mest inspirerande under det här kvartalet: att följa de tjurskalliga dårarna som gick längst i fotrallyt! Jag hade ingen aning om att detta fanns men körde förbi de tävlande på fredagen (då hade de redan gått non-stop sen torsdag kväll) , blev nyfiken och sen blev jag fast vid att följa loppet via filmer och kommentarer på FB. 87 timmar och 45 minuter gick segraren! Om inte DET är någon att inspireras av vad gäller envishet och att inte ge upp då vete sjutton! Beviset på vad en människa kan klara av bara man är tjurskallig nog, sånt impar på mig!

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *