Fonz & Flynn -vi är på g!

Hepp, så mycket för att blogga ikapp, här kommer ett inlägg om både tävlingen i Kungsör för typ en månad sedan (!) och tävlingen i Haninge i förra veckan! Ja, Zins starter i Kungsör skrev jag ju om under hennes senaste inlägg, nu blir det om Flynn & Fonz!

I Kungsör i slutet av augusti startade Flynn två gånger i klass 3. Första starten var en AFEC-klass, dvs uttagning till Agria Freestyle Elite Challenge. Det var Flynns femte start i klass 3 och den andra vi gjorde med det nya programmet så mycket kändes fortfarande under utveckling och inte tävlingsklart än. Jag var inte på topp som förare på den här tävlingen, tror jag helt enkelt hade kört på lite för hårt med mycket jobb och mycket olika tävlingsstarter fram till denna dag. När Flynn gick in för att köra drog prisutdelningen för klassen innan igång så vi hade under programmet hela tiden att folk ropades upp, hämtade priser och applåderade. Där lärde jag mig en sak: applåder har blivit inlärda att de kommer EFTER prestationen! Nu fick Flynn en massa ”slutsignaler” under programmet! Kände att det störde både honom (förståeligt, denna störning har vi inte upplevt och jag har inte tänkt på eller kunnat träna på den) och mig (en sak jag uppenbarligen inte var mentalt förberedd för) så känslan var att det gick rätt uselt. Men resultatet blev inte så tokigt ändå: 25,30 CERT och placering 3:a. Vann gjorde ett finskt ekipage men vi hade behövt komma tvåa för att nå målet med att bli uttagna till AFEC, surt att falla på målsnöret!

imagesY8HQ6OHL

Start nummer två kändes också sisådär, några saker satt bättre och några saker sämre. Vi hamnade på 24,20 CERT och placering 5. Jag kände mig inte nöjd men min insats under dagen men med lite eftertanke så har jag nog förväntat mig för mycket för fort med tanke på hur grön Flynn ännu är i HTM. Det är det där att jag hela tiden känt hur jäkla bra det kan komma att bli och då blir man frustrerad när man inte kan visa fram hundens potential rätt! Men det kommer!

learn

Nu i fredags var det en dubbel kvällstävling i Haninge. Väldigt trevligt! Jag hade anmält både Flynn och Fonzie. Tyvärr blev jag rejält förkyld med feberfrossa och det märktes, på banvandringen var jag så trött att jag tänkte ”de får en start var om jag orkar, sen bryter vi och åker hem”. Flynn startade som nummer 1 i klassen och stackaren, hans febriga matte kastade om programmet! Vips bytte jag och körde del tre i del ett så att säga! Det blev till att improvisera och Flynn blev frågande, menade jag verkligen det jag sa? Men vi fullföljde och gjorde det bättre än jag trodde för vi fick följande:

Precision & samarbete: 8,2 – 9,5 (!)
Innehåll: 8,0 – 8,9
Tolkning av musik: 8,1 – 8,5
Summa: 25,60 CERT och 3:a i klassen!

Fonzie startade för första gången sedan mars och första tävlingen över huvud taget sedan han var sjuk i somras. Han var het men det kändes väldigt roligt att köra honom igen och målet för hans start var bara att han skulle ha kul på tävlingsplatsen och så hoppades jag att det skulle räcka för att peta in ett fjärde resultat och säkra SM. Det var inte vår prydligaste runda, lite av det nya hade han svårt att sätta (ville köra de gamla kedjorna) men en del satte han fint och vi fick:

Precision & samarbete: 8,7 – 8,9
Innehåll: 8,8 – 8,1
Tolkning av musik: 8,4 – 8,5
Summa: 25,70 CERT och 2:a i klassen!
0,10 högre än Flynn och 0,15 sämre än vinnaren. Det är små marginaler i HTM!

6Vinner

Andra starten hade jag beslutat mig för att diska mig med Fonzie och passa på att belöna honom på ett par ställen i programmet. Väldigt nöjd att jag höll mig till min plan för jag har svårt att inte bli girig och vilja se om jag inte denna gång skulle kunna lyckas liiite bättre. Men vi hade redan gjort det vi behövde och det är nyttigt att hålla sig till sin plan!

Flynns andra start ville jag däremot köra på riktigt eftersom JAG ville ha revansch i att JAG skulle sätta programmet rätt. Feber eller ej, jag sa till Krille att ”Zlatan skulle fan inte skylla på feber, han skulle fokusera ändå!” och med den inställningen så JÄKLAR skulle detta gå bättre nu.

Sagt och gjort! Vi fick någon miss i den delen som jag precis börjat bygga om men i helhet var jag supernöjd utifrån förutsättningarna och resultatet blev:

Precision & samarbete: 8,8 – 8,4
Innehåll: 8,7 – 8,8
Tolkning av musik: 9,0 – 8,7
Summa: 26,20 CERT och 1:a i klassen! YES!!!

I och med de resultaten så ligger nu Flynn 2:a och Fonzie 3:a på Årets HTM-hund just nu, ska bli spännande att se hur det blir när året är slut! På SM-listan ligger de som nummer 4 och 5 (SM-vinnaren och U-SM-vinnaren är direktkvalade och räknas som platserna 1 & 2) och är med råge klara för SM. Häftigt!

Fonzie är anmäld till en tävling till som jag nog startar på men i övrigt tror jag han nog bara ska få träna fram till NM och SM. Det är vad han behöver bäst som uppladdning tror jag. Flynn däremot tänker jag göra fler starter med för vi har ju inte tävlat alls lika mycket som jag & Fonzie och så tror jag att det är en bättre uppladdning för honom. Med facit i hand har han redan presterat galet bra det här året: debut i klass 3 i februari, championat på tre starter inom 14 dagar, startat sammanlagt 8 gånger i HTM 3 och alla 8 gångerna har han plockat CERT! Nu är målet att höja oss ytterligare och nå ett par mål som jag satt upp. Blir spännande att se om vi hinner med det under det här året!

the-winner-is

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *