Räkan klar för SM-kval!

Krille och Race ”Räkan” har genom sina placeringar på valltävlingarna i Gamleby (22/8) , Käglinge (6/9) och Sorunda (13/9) samlat på sig 16 poäng och är därmed redan klara inför nästa års kvaltävling till vallhunds-SM! Känns himla bra! Kvaltiden går ut 14/7 2016 men väldigt skönt att ha kvalpoängen klara redan nu i höst eftersom man aldrig vet om man kommer med på tävlingar eller ej under våren. Nu har de ett par starter kvar i höst och sen blir det nog vintervila och att lägga upp en plan för riktigt bra träning i vår.

Så här fungerar uttagningen och kvalet till SM i fårvallning:

”Max 120 platser erbjuds till SM som inleds med tre (3) kvartsfinaler med max 40 startande på varje plats. Den kvalade måste dock ha MINST 10 rankingpoäng för att få vara med. Fördelningen av startande görs efter geografisk tillhörighet som anpassas efter de platser där kvartsfinalerna hålls. De tre kvartsfinalerna bör ligga jämnt fördelade över Sverige, en i söder – en i mellandelen – och en i norra delen. Om det finns färre än 120 deltagare med minst 10 rankingpoäng så blir det färre starter. Ingen påfyllning och inga reserver. Från varje kvartsfinal går 15 ekipage vidare till SM-semifinal. ”

Man kan samla kvalpoäng på IK-2 FÅR, CK FÅR, IK-2 med singel FÅR, IK-2 med d-hämt FÅR och poängen sätts efter placering: en seger ger 10 poäng och en 10:e plats ger 1 poäng. Man får räkna samman max 4 resultat (Räkan har tre just nu).

Tycker det är lite kul att se tillbaka, så här såg det ut när Race var ca 10 månader gammal och vallade nere i Skåne:

Och här en liten film ifrån lite praktiskt jobb för två sedan:

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *