Lite bättre för var gång!

Igår var det dags för Zins tredje start i IK 2 och tillika årets sista sån tävling. Platsen var Lekeberga och det var en trevlig bana med finfina får, en rätt klurig cross (i alla fall tyckte undertecknad det men jag behöver ju öva upp detta att se linjer) och ganska utslagsgivande närarbete. Rätt kort hämt, jag gissar att det inte var så mkt mer än 200m?

Den här gången startade Krille som nummer 27 och jag som nr 45 (allra sist) så vi skippade domargenomgången och kom senare till tävlingen för att inte behöva vänta så länge. Han se rätt många hundar ändå under dagen i och med mitt startnummer och surra med vallhundsfolk. Trevligt!

Race skötte sig riktigt fint, han visade igen att han verkligen kan greppa och styra upp djur på egen hand och hanterade dem jättefint. (Den som ser en hane som har Race rörelser i drivningarna och som inte är släkt med Zin och som är gentestad fri för CEA & IGS får mer än gärna tipsa mig! ) Jag vill personligen verkligen se en hund som själv tar initiativ och balanserar och styr upp, och när det är får som lätt glider isär och kan sprida sig, som på tävlingen igår, självmant jobbar ihop dem till en grupp. De fem fåren ska ju symbolisera en stor flock och om en stor flock börjar dela upp sig i flera halvstora flockar som glider isär och hunden inte gör något åt det… då blir det inte praktiskt.

Krille själv var supernöjd med linjen mot crossgrinden, tyvärr såg han fel och de hamnade prick nedanför grinden istället. Synd på en i övrigt fin runda! De landade trots grindmissen på 79p och det gav placering 19 för dagen.

Zin kändes cool och trevlig innan starten och jag var ganska avslappnad själv. Har haft svårt för att behöva vänta lääääänge på att starta (oavsett vad jag tävlar i) men denna gång hanterade jag det rätt bra.

Zin gjorde en riktigt fin utgång (20p), jag tyckte hennes upptag var helt OK (8p) och sen var hon grym på framdrivningen: styrde själv upp fint + tog mina signaler (20p) så vips hade vi det hämtet som jag VET att hon har i sig och som jag sett på träning även på en tävling! YES!!! 48 av 50 poäng på hämtet, vilken grym utveckling från våra två tidigare starter! Hon skötte sig fint på första benet (lite vingel en bit men styrde upp bra och lyssnade fint), en riktigt tight sväng vid grinden, hanterade crossen bra tyckte jag men jag såg väl lika bra som Krille och styrde för lågt… Prick nedanför kom vi men nära skjuter ingen hare 😉 Vi fick 19p på fråndrivningen. Delningen klantade jag mig i, var sen och otydlig och när vi fick en lucka blev det trassligt men Zin räddade mig men vi fick bara 5p på den med det strulet (helt förståeligt). Sen var jag klantig till fållan och fåren han dra förbi och vi fick trixa och fixa MEN vi fick in dem. Bara 3p kvar där men bättre än inget! Så, vi landade på 75p vårt bästa hittills! Det placerade oss på plats 26 av 45.

Jag är otroligt nöjd med denna tävling. Hennes hämt var jättefint, hon arbetade jättebra i fråndrivningen (man kan inte lasta hunden för att föraren ser illa ;-)) och hon sköte sig bra i närarbetet utifrån de förutsättningar vi hade och så bra som jag skötte mig. Hade en verkligt go känsla i kroppen efter rundan och inte blev den sämre av att flera berömde henne. Jag är så väldigt, väldigt tacksam att den här lilla hunden blev min! Älskar henne till månen och tillbaka. Är också otroligt nöjd med att jag beslöt mig för att gå upp och testa IK 2 ett par starter nu i höst, det har gett oss massor av erfarenheter och tankar och jag ser så mycket fram emot nästa års träning och tävlande.

Som alltid är det lite frustrerande att känna att vi skulle behöva träna mer, svårare och oftare och att det är där som det brister för både mig och Krille, MEN det är samtidigt en grym känsla att ha hundar som kan gå så fint och göra så mycket trots att vi inte har egna djur och trots att träningsmängden oftast är rent hopplöst liten. Men man får göra så gott man kan utifrån de förutsättningar man har!

Avslutar med två valpbilder, en på Zin och en på Race. Så små var de en gång! 12190002_1077624118915016_4970000406807030716_n 20563_109984669012304_2474833_n

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *