Zins andra start i avancerad klass.

Jag hade anmält Zin till Södertäljes dubbeltävling i rallylydnad men tyvärr kom vi bara med i ena klassen. Typiskt när det var nära och bra! Nåja, den starten vi kom med på gick fint, Zin var duktig men jag själv kände att jag hade så mkt annat i huvudet av allt som ska fixas innan Flynns resa att jag inte var lika koncentrerad som jag brukar. Men trevligt att tävla oavsett och Zin fick en bra dag och det var viktigast! Det andra får man sätta upp på erfarenhetskontot att man behöver bli ännu bättre på att släppa andra stressmoment som inte har med tävlingen att göra!

Banan var ritad och dömd av Diana Huuki och den såg ut som följande: 312 helt om ifrån varandra, 107 270 grader höger, 212 sväng vänster, sitt, 310 sitt, skicka över hinder, 104 sväng vänster, 215 snurr under gång, 313 sidbyte framför, 308 läggande under gång gå runt, 309 tre steg bakåt, 120 spiral vänster, 207 sitt, sidosteg höger sitt, 311 helt om emot varandra, 202 sitt, helt om vänster framåt, 303 sitt, helt om höger sitt, mål. Honnören var sitt framför.

Jag klantade mig med en placering så Zin slog i en skyl (-3 poäng) och sen blev hon sen på sättandena på höger så där tappade hon några poäng, men på det hela väldigt trevlig attityd och fint utförande. ”Trevlig handling, synd på ”sitten”, jättefin runda!!!” skrev domaren. Vi landade på 93 poäng och tro det eller ej men det räckte till att vinna klassen så banan blev tydligen klurigare än den såg ut.

13418972_1213163195361107_6248726955383120170_n

Nu hamnade jag i det där läget att vi har två kvalificerande resultat i avancerad klass så jag tror jag anmäler mig till en tävling till och hoppas hon har titeln efter det. Om det dyker upp någon jag hinner starta på. Hade hoppats helt fräckt att vara klar efter Södertälje men blev ju en start kort tyvärr.

Räknade ut att Zin har startat 9 gånger i rallylydnaden (3 ggr i nybörjare, 4 ggr i fortsättning och nu 2 ggr i avancerad) och av dem är 8 stycken segrar 🙂 Lite roligt! Vår enda plump i protokollet var sista onödiga starten i fortsättning som jag gjorde på en dubbeltävling efter att ha vunnit på morgonen, hållit uppvisningar i HTM efter det och sen körde en bana till. Där var jag själv helt kass som handler och gjorde till och med om ett moment så den banan var vi inte ens godkända på. Så kan det gå om man tävlar utan att ha huvudet med sig! 🙂

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *