Tillbaka till rätt känsla på årets sista tävling!

I lördags gjorde jag och Zin vår sista tävlingsstart för det här året. Efter att ha testat på att gått upp i IK II i vallningen och kört några starter men ffa under hösten känt att jag tränat alldeles för lite och att mitt eget fokus inte blivit bra på tävlingarna, så fick hon avsluta säsongen lite lättare genom att starta i IK I nu i helgen. Det var en helt ny tävlingsplats med suveräna djur (tog styrning väldigt lätt, hundarna var tvungna att hålla avstånd bra samtidigt som de behövde vara bestämda nog vad gällde drag och fålla in, helt enkelt får som beter sig som får!)  och  jättevacker natur med en kuperad stor hage vilket verkligen är roligt att få köra IK I på, för ofta kläms IK I in på små trånga platta fält där hundarna inte får utrymme att jobba och då blir det inte bra. Flockarna var jämna och fina, kort sagt en himla trevlig tävling att få starta på!

Zin startade som nummer tre och var helt underbar. Äntligen kändes det på tävling som det gör på träning när vi är synkade! Jag själv blev lite efter ett par gånger kan jag tycka och tog väl något halvdant beslut, men på det hela taget är jag jättenöjd med både Zin och min egen prestation, väldigt skön avrundning av året efter att ha funderat allvarligt ett par gånger på vad tusan jag envisas med att syssla med detta för. Nu blev jag påmind om hur vallning verkligen ska kännas och hur himla fin hund jag har! Så tacksam för det! Hon ÄR en helt suverän hund, jag måste bara inse att även talanger måste få träna och arbeta tillräckligt mycket för att det ska funka i IK II och inte minst att jag själv måste ge mig mer övning innan jag kan förvänta mig att jag blir en bra tävlingsförare. Har velat prestera långt utöver vad som varit rimligt att inse att vi haft förutsättningar för helt enkelt och då hamnar man lätt i en negativ spiral. Nu känns det roligt och lockande igen och jag tror jag lärt mig en del nyttigt på kuppen även om det inte var roligt längs vägen varje gång!

Efter att vi tävlat så hjälpte Zin till med att ställa ut flockar till de andra startande och även det skötte hon finfint. Vi var kvar till ett tag efter lunchen, sedan var vi tvungna att åka eftersom vi bjudit hem folk på EM-fest senare på kvällen så jag tog Zins protokoll och kunde konstatera att vi fått ihop 91 poäng med 44p i hämtet, 18 poäng i fösningen, fullt på drivningen, fullt på delningen och 9 på fålla in. Det skulle visa sig räcka till en tredjeplats av 30 startande. Detta var också Zins första 1:a pris i IK I, hon har placerat sig på pallen tidigare men då med 2:a pris. Roligt naturligtvis men långt viktigare är att nu var det rätt känsla och rätt samarbete vi hade på banan, så som jag vet att hon kan gå men inte fått till av olika anledningar. ”Säkert och tryggt jobbat.” stod det som domarkommentar och kan vi få det att kännas så framöver så är jag övertygad om att vi kan damma in resultat även i IK II. Det får bara ta den tid det tar eftersom min tid och möjlighet att träna är som den är.

Känns riktigt riktigt bra att ha fått den här avslutningen på tävlingssäsongen!

14724443_1314234418587317_5706286653224956146_n

Zin i funktionärsväst håller koll på flocken till nästa tävlande.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *