Presentation av valpen Fish!

Så, då har man blivit med valp igen! Krille har haft en valp innestående länge men vi har hela tiden sagt att nu är ingen bra tid eller så var det ingen kombination som vi föll för eller så var vi bara lata och veliga 🙂 Men nu är det slut med det för nu är valpen här! Han heter My Nr One Fish och jag är själv skyldig till det namnet eftersom jag tyckte det vore roligt och passande att han skulle heta Fish då hans mamma kallas Sushi och då uppfödaren kallade kullen för fiskpinnarna. Nu går han växelvis under namnet Fish och växelvis Fisken, kommer (än så länge ;-)) fint på bägge när man ropar!

Fish har en rätt rolig härstamning bakom sig. Inte bara i att det är många himla fina vallhundar utan också att jag har lite specifika anknytningar till några av dem. Backar man bandet till hans farmors mormor, så är det Janni, den hunden jag föll för när jag såg mitt första vallhunds-SM! Hon blev verkligen min favorit där och då. Det var 2000 och Janni kom trea. Vann gjorde Mac (som jag då inte visste skulle bli pappa till min Arvid).

Farmors mor (Jannis dotter alltså) är Yazzie, en hund som jag faktiskt hade bokat en valp efter ur samma kull som Fish farmor (Kylie) men då dök Fonzie upp i samma veva och så fick han flytta in här istället för någon valp. Festligt att det nu istället blev ett barnbarns-barn till Yazzie som bor här!

Kylie (Fish farmor) och Barney (”Dave”, Fish farmorsfar) känner jag ju väl via Mickis. Kylie har tävlat flera SM och varit i landslaget. Kommer ihåg att hon tände väldigt tidigt och hämtade djur på egen hand som pyttebebis med mycket djurkänsla. Daves pappa är Serge´s legendariske Glen, samma hund som finns bakom vår Race (Glen är Race farfar). Den ”smutsiga” färgen i det trefärgade kommer därifrån!

Jag har inte sett Fish mamma Shine (”Sushi”) men jag har träffat hans mormor, Tyra, som jag sett när hon fortfarande tillhörde norske supervallhundsföraren Jo Agnar Hansen och jag såg henne valla med honom på en av de kurserna som jag gått. Tyra flyttade ju sedan till Marie och hon blev bla svensk mästare i nötvallning och deltog på kvarts-SM i fårvallning. Fish morfar, Thrud, har vunnit SM i fårvallning och varit i landslaget.

Fish unge pappa Zwen har jag inte sett än men han har varit på Unghunds-SM och Nordic Nursery. Hans farfar däremot behöver nog ingen presentation, det är Maico och han har väl typ vunnit nästan allt som går att vinna känns det som, två EM bland annat har jag för mig.

Vad Fish själv blir för vallhund återstår att se, vi har bara på skoj låtit honom titta lite på får och han visade många finfina egenskaper så liten han är, men sen ska ju allt utvecklas rätt och falla på plats. För tidigt att säga så mycket men tittar man på hans härstamning så borde  förutsättningarna för att han ska bli en fin vallhund finnas i alla fall. Sen kan man bara vänta och se tills han är gammal nog!

I övrigt är han en väldigt trevlig liten valp som känns rolig det lilla jag testat att träna småsaker med honom. Men allra mest gör han som valpar gör mest: äter, sover, leker och gnager på bordsbenen.

Återkommer med fler fiskrapporter!

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *