Ett litet Fisk-projekt!

Jag tycker om att ha mål och ett mål för Fish nu under hans första år är att vi ska prova på många olika små grundfärdigheter, testa olika balans/kroppskontrollövningar och träna in lite små tricks. Allt för att ha en fin grund att utgå ifrån när vi sedan så småningom kanske blir sugna att träna mot ett mer specifikt mål i någon tävlingsgren.

De som följer oss på Facebook eller Instagram har sett små snuttar av olika färdigheter Fisken fått prova på: lite olika targets, lite olika balansövningar, lite grundfärdigheter. Nu kom jag på att det skulle ju vara roligt att ha ett litet mål även med dessa små valp-övningar så jag bestämde mig för att jag ska samla ihop en del av det vi gör till en film och när den är klar ska jag skicka in den och ansöka om att Fish ska få ”titeln” Novice Trick Dog. Det är självklart inget officiellt utan en kul grej som finns via den amerikanska tricktränaren Kyra Sundance hemsida där man hittar en lång lista på ”tricks” (både sådant som vi klassar som grundfärdigheter, en hel del balansövningar, en del förkunskaper till agility, lydnad etc samt mer renodlade tricks) som är klassade i olika svårighet och där man kan ta olika ”titlar”. Ganska rolig idé för att aktivera och motivera folk att göra mer med sina hundar!

Vi behöver träna och filma lite till innan de jag tänkt mig att vi ska ha på listan för vår novice-titel är klara men sen kommer allt ihop som en liten film på youtube.

Och innan någon förfasas över att valpen ”tränas” -den allra, allra mesta tiden får han ”bara vara valp” och är precis lika busig och vild som vilken annan valp som helst 😉

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

  1. Men det låter ju jätteroligt! Måste kika jag med! 🙂

    Tycker det är svårt det här med valp och träning. Jag tror jag kunde ha gjort mer än vad jag gjorde, men Nasti är min första, och jag har mycket med mig till nästa hund. Sen ser man folk som tränar mycket, men inte för mycket, vissa är bara väldigt chill, och sen finns det dom som är lugnt där i början, och sen hårdtränar för att det ska vara bra och perfekt när hunden är bara 9 månader.
    Av det jag läser här så tycker jag att du har en vettig inställning. Är väl bara kul för alla att ”träna” Fish på massa bra grejer, så länge det är på lagom nivå. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *