Vårrocken i Karlstad -två segrar!

Nu i helgen som var arrangerades Vårrocken i Karlstad, en tvådagars freestyletävling med freestyle på lördagen och heelwork på söndagen. Flynn och jag startade i dubbla klass 3 heelwork och det var första gången vi körde programmet efter SM & AFEC i januari. Efter det tog vi vila och har sedan sysslat med annat så det var lite spännande att se hur det skulle hänga ihop (ffa om den egna timingen skulle sitta lika bra, det är färskvara att hålla uppe den riktigt bra tycker jag).

Trevligt arrangemang som alltid när Karlstad har tävling, och bra träning för lille Fish som var med och minglade. Kändes jättebra att se hur fint han både kopplade av i miljön och lekte och tränade lite småsaker! Älskar verkligen den här valpen!

Flynn kändes SUPERFIN: alldeles lagom taggad och de småsaker som inte var helt tipp topp var antingen mina missar eller helt enkelt att vi inte toppat formen, men så som han levererade ändå! Första starten hamnade vi på 27,70 (9,0 – 9,3 – 9,4) och seger! Andra starten var vi ännu bättre och satte grymma 28,50 fördelat på 9,35 – 9,5 – 9,65 och vann! Två segrar på finfina poäng men ffa en väldigt härlig känsla att tävla ihop med Flynn, hade så roligt och njöt verkligen ihop med honom på planen. Måtte vi få tävla ihop länge, länge än!

Egentligen hade jag tänkt ”skrota” programmet efter AFEC men eftersom vi måste ha tillräckligt höga poäng om vi vill komma in i landslaget igen så tänkte jag att jag nog behövde de här starterna och kanske att vi gör en till. Vi har nu poäng vi får räkna ifrån Karlstad-tävlingen och ifrån SM och AFEC, får se om det räcker. Kanske gör vi en start till. Det ska kännas roligt och rätt också, tänker inte hetsa bara för att säkra en plats! Även om det varit galet roligt att vara med i landslaget så ska ju resan dit också kännas lika rolig för att det ska vara värt det.

Annars är en av vårens planer att försöka hinna sätta ihop ett freestyleprogram till Flynn och ett till Zin och debutera i den grenen! Skulle vara väldigt roligt! Får se vilken tävling debuten blir på, inte spikat det än.

En väldigt rolig sak till på tävlingen i Karlstad var att min elev Anna debuterade med sin BC Isa i htm 1. Isa har varit en svår hund, mycket reaktiv och inte lätt att träna i närheten av andra hundar mm så att se henne cool och fokuserad och att de satte ett fint program och blev uppflyttade (och kom 3:a i sin klass) var verkligen så häftigt! Hade tårar i ögonen medan de körde för jag vet vilket jobb som ligger bakom! En svår BC är ta mig sjutton en av de allra knepigaste hundar man kan ge sig på att träna, tvärt emot vad folk som inte är så insatta i rasen tror. Kan säga att under alla mina år som instruktör så är det sällan individer av de ”udda” raserna som jag fått på kurs som varit svåra utan tvärt om individer ur raser som gemene man kallar ”lätta” raser: som BC och golden tex! Det är ju alltid individen som vi tränar, inte rasen 😉

 

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *