Landslagsträff inför EM.

I helgen var det dags för landslagsträff. Vi möttes i Kungsörs Hundarena och gick igenom vad som gäller inför EM men framför allt var det en chans att hjälpa varandra med att finslipa detaljer i programmen och att kunna få träna på de sakerna var och en behövde.

Det är otroligt nyttigt att träffa folk som är riktigt kunniga, kreativa, insatta i sporten och som kan titta på ens program och träning med nya ögon! Önskar att man hade möjlighet till mycket mera sånt, det skulle verkligen innebära ett lyft! Jag tycker jag lär mig massor av att se de andras program (ffa freestyle som jag inte kört lika mycket själv än) och klura och komma med mina intryck och få bolla dem med andra.

Detta var ”debuten” för nya programmet, helt klart är det nervöst när man ska visa upp sin idé för första gången: tänk om det bara är jag själv som tycker detta är bra och de andra kommer se helt oförstående (eller ännu värre: uttråkade!) ut!? Inte ens Krille har sett vad vi jobbat med så han var också nyfiken 🙂 Programmet föll som tur var åskådarna i smaken så nu hoppas jag att det gör det även vad gäller domarna på EM i augusti! Tills dess är det MYCKET jobb kvar innan allt sitter men nu har jag en mycket klarar idé, jag vet vad som funkar och det känns som det kan bli riktigt bra på en stor arena med så småningom när vi har finish. Det blir ett helt annat tema och typ av program än mitt James Bond-program men det känns som det kan passa oss riktigt bra och det är väldigt spännande att gå in i en helt ny ”rollfigur” vad gäller gester och utstrålning och rörelser. Känns som jag kan visa upp Flynns rörelser bättre i detta nya program och Krille konstaterade att han höll bättre positioner som jag byggt upp det så det känns lovande so far. Sen ska ju som sagt allt slipas till och att vi bägge är så säkra på programmet att vi kan rädda saker som kan gå på tok, hoppa in i programmet oavsett var vi är så att säga. Sånt tar tid att bygga upp men det är vad vi ska jobba på framåt nu.

På söndagen tyckte Zoya och Fish att det behövdes lite hårdare och proffsigare domare så de tog över domarstolarna. Här spanar de in vad Nina och Moster gör på planen.

Större delen av landslaget samlat! Som alltid den svåraste uppgiften: få både hundar och folk att samtidigt se in i kameran OCH se hyfsat normala ut 🙂

EM går i år i Belgien och det blir ett nytt land för mig att tävla i. Hittills har vi varit i Norge, Finland, Tyskland, Österrike och Ryssland och tävlat med hund (vallning i Norge resten heelwork). Ett mycket roligare sätt att åka utomlands än solsemestrar om du frågar mig 🙂

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *