Räkan klar för kvarts-SM, Zins första SM-poäng och debut med nya programmet för Flynn.

Ja, något sådant får man väl sätta som rubrik när man bloggar för sällan! Hur som helst, igår och i förrgår var vi i Dalarna och tävlade vallning med Zin och Race. En helt ny tävlingsplats med jättefina djur som gjorde tävlingarna både roliga och kluriga. Hundarna var tvungna både att vara bestämda och hantera djuren fint för annars kunde de sticka eller smälla till hunden. Zin skötte det galant!

Foto från åskådarplats, man ser startstolpen en bit framför domarvagnen. Snyggt med kyrkan intill!

Jag är grymt nöjd med hur Zin jobbade denna tävling. Kändes som vi äntligen fick till samma samarbete på tävling som på träning och den känslan var grymt härlig! Att jag fortfarande behöver bli mycket bättre på att ha rätt timing, läsa djuren bättre och ta beslut snabbare och framför allt se linjer bättre känns som en ren petitess i jämförelse. Det viktiga var på plats och resten kommer med mer erfarenhet! Framför allt är jag jättenöjd att hon bägge dagarna hämtade riktigt fint trots att djuren var dolda för hunden på utgången och det fanns en del i naturen som inbjöd till att dra in dem. Härligt!

Första dagen fixade vi hämtet helt OK (20-9-12 = 41), hade svårare att styra upp på fråndrivningen (starkt drag första benet) och missade grindarna (11). Satte delningen jättebra (10) men sen tog tiden slut i fållan (som var riktigt svår, många som gick bet på den). Landade på 62p men känslan av SEGER verkligen, så nöjd med Zin! Och faktiskt gick det även resultatmässigt riktigt bra: vi kom på plats 9 av 35 startande och tog därmed våra första små SM-poäng! YES! Mitt mål i år har varit att vi ska kunna komma topp 10 på någon tävling, check på det!

Krille och Race gjorde en fin runda och landade på samma poäng som jag och Zin hade men med 1 p mer i hämtet så de kom 8:a. BRA första dag men vi visste att de troligtvis skulle behöva mer poäng för att vara klara för kvarts-SM så nu ökade pressen till dag två: sista chansen i år att kvala in!

En av hagarna (inte här IK2 gick). Så vackert!

Tävlingsfältet fotat så man ser utställningen.

Dag två slog Krille och Race till med en finfin runda tidigt på dagen, de fick 80p och låg länge i topp innan det trillade in högre resultat senare på dagen så det blev spännande in i det sista. De slutade på 4:e plats och YES Race klar för kvarts-SM!!! HÄRLIGT!!!

Zin gjorde en jättefin runda, ett till bra hämt (20-9-11 jag styrde bort grinden), en riktigt fin fråndrivning (24) sedan hade vi lite mer knix med delningen idag (8) och tyvärr tiden ute i rännan. Men SUPERNÖJD! Slutade på 72p och på det kom vi 12:a så inte långt ifrån topp-10 igen. Nu är jag taggad att träna vidare!

Tre dagar innan vallhundstävlingen så var det dags för mig och Flynn att debutera med vårt nya heelworkprogram i Kumla. Jag tänkte att vi ska bara ta det som träning, se vad som sitter och se vad som behöver fixas på och prio ett är att hjälpa honom igenom det nya inte att showa. Men det satt så mycket bättre än jag trodde (minus att jag själv glömde mig och gjorde ett byte till fel position på ett ställe i programmet men det redde vi ut OK). Vi fick 25,95p och vann! Roligt! Allra roligast var dock folks reaktioner, flera såg inte att det var jag under peruken.

Nu ska vi jobba vidare med programmet men känns skönt att ha debuterat och testat det i skarpt läge!

 

 

 

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *