Fonzie TDCH Trick Dog Champion (filmer)

Nu har Fonzie tagit alla de olika stegen inom Trick Dog och fått sin championtitel! Vi fick jättefin feedback på filmen över championatnivån med högsta betyg i allt. Jag tycker det var en riktigt rolig grej att göra, det sporrade mig att träna in fler tricks och Fonzie fick mycket mer strukturerad träning och han tyckte det var otroligt roligt! Planerar att hålla kurser i tricks längre fram, det ger massor oavsett vad man tränar i övrigt med sin hund och kan anpassas efter ålder och individ!

På nivåerna novice, intermediate, advanced och expert kunde man välja mellan olika trick för varje nivå (olika antal beroende på nivån) men på championatnivån så var det istället fasta uppgifter som skulle filmas. Där var tanken mer att visa att hunden hade kunskaper inom alla olika områden snarare än att visa ännu mer avancerade trick.

Det som ingick på championatnivån var:

Koordination. Här valde jag cavaletti.
Mouth target. Här valde jag Hold an object + carry my purse + retrive object to hand.
Paw target. Här valde jag Raised mark, Fonzie lärde sig att med en tass slå på/av en touch-lampa.
Nosetarget. Här valde jag handtarget.
Scent. Här valde jag nose-work med behållarsök.
Distance. Här valde jag go to mark + 6 cued behaviors at distance.
Signals. Silent ques. Här valde jag att ha Fonzie på avstånd och köra en kedja med olika signaler enbart på handtecken. Roligt då jag annars nästan alltid bara kör mina hundar på enbart ord!
Chain. En beteendekedja som skulle utföras med bara en signal (starten). Här valde jag kedjan gå till kylskåpet,öppna dörren, hämta en burk läsk och lämna den till mig.
Expert tricks. Här skulle man välja 5 tricks på expertnivå. Jag valde Bring tissue, throw in trash. Litter in the step can. Roll a barrel. A short freestyle chain. Take off my hat and mittens and put them in a box.

Så här såg championatuppgifterna ut:

Och här är filmerna på de andra stegen på vägen dit:

Expert:

Advanced:

Intermediate:

och Novice:

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *