GULD & BRONS på Nordiska mästerskapen!

Wow, vilken galet bra tävlingshelg Sverige hade på Nordiska mästerskapen i heelwork & freestyle sista helgen i september! Tävlingen hölls i Viborg, Danmark hos Indog Elite Center som har en fantastiskt fin träningshall. Arrangemanget av tävlingen var otroligt bra, stor plats för lagen, jättebra underlag att tävla på, gott om utrymme för publik och lätt att parkera precis utanför. Och så hade danskarna fått till ett riktigt bra prisbord och en otroligt härlig stämning genom hela tävlingshelgen, ett av de bästa mästerskapen jag varit på!

Ytan som de olika lagen hade till sitt förfogande var SUVERÄN!

Tävlingsplanen, kanske det bästa underlag jag tävlat på! (ska man önska något hade det varit att den varit lite bredare men mattan var grymt bra).

Svenska laget samlat!

Ett grymt prisbord! Rosetter till varje deltagare i finalen, rosetter + pokaler till alla i de lagen som placerade sig + pokal och rosett till de som kom på pallen individuellt. PLUS grymma sponsorpriser i form av hundmat (Flynn kom hem med 30 kg Royal Canin) och kosttillskott!

Jag och Krille bodde på charmiga Klostergården och strax utanför hittade Flynn den här uppmaningen som var väldigt passande inför ett mästerskap!

På fredagen var det träning, lottdragning och invigning av mästerskapet. På träningen körde jag och Jonna samma princip som på OEC, vi slog ihop våra träningstider så vi fick sammanlagt 10 minuter och så tog vi halva tiden var att träna med hunden och halva att banvandra. Det gäller verkligen att ha en plan för vad man vill utnyttja sina minuter till!

Lördag var det kvaldag för både heelworken och freestylen. Flynn var supertaggad, lite som att köra en frustande stridshäst kändes det men jag coachade honom så gott jag kunde och vi hade väldigt roligt ihop inne på planen! Det gick finfint även för resten av team Sweden och när både heelworken och freestylen var klara så hade SAMTLIGA svenskar tagit sig till final! WOW!!!! Helt otroligt! Det innebar också att Sverige tog GULD i lag i både heelwork och freestyle! Sjukt bra!!!

Individuellt låg jag och Flynn 3:a inför finalen. Vore sjukt roligt att ta medalj igen men det var tight i toppen så vad som helst kunde hända sista dagen.

GULD till heelworklaget!

och GULD till freestylelaget!

I år var det utöver NM också arrangerat en tävling för lagklasser, där ställde Sverige upp med två lag och Danmark med två lag (tyvärr inga lag från Finland eller Norge) och de svenska lagen kom 1:a respektive 2:a även där!

Hela GULD-gänget!

Så lördagen var det en väldigt rolig prisutdelning att vara på med idel den svenska nationalsången i högtalarna. Sedan var det middag och en rolig NM-quiz och sedan dags att åka och vila inför söndagens finaler.

Flynn trött efter kvaldagen. Han kan verkligen konsten att koppla av när han är på resa.

På söndagen hade jag och Flynn ett tidigt startnummer. Vi värmde upp och förberedde och så var det dags att gå in och köra. Han kändes grymt bra! Utan att ha tittat på finalen på film så är min egen känsla att det var ett av hans absolut bästa framträdanden, helt underbart när det känns så! Ett riktigt roligt minne från vårt tävlande ihop.

Foton från tävlingen tagna av Moa Waern:När alla finalerna var klara så var det då den nervpirrande biten kvar att stå inne på planen och höra namn efter namn ropas upp… Freestylen hade sin prisutdelning först och där blev det enbart svenskar på pallen med Jonna som 1:a, Nina som 2:a och Lisa som 3:a! Helt galet roligt!!!

Sedan var det den nervpirrande heelworkprisutdelningen… Namn efter namn ropades upp och JA, vi behöll vår tredjeplacering och tog ännu en mästerskapsmedalj! SUPERFLYNN! Vann gjorde Sidsel och tvåa kom Helle bägge från Danmark.

Det är en ära att stå på pallen ihop med så duktiga & trevliga tävlingsmänniskor!

Detta är vårt tredje år i landslaget och nu har vi tagit individuell medalj varje år (brons NM-15, guld EM-16, brons NM-17) utöver att vi bidragit till lagets medaljer (silver NM-15, silver VM-16, guld EM-16, silver NM-16 och nu guld NM-17). Faktum är att av de sex gångerna som vi startat i landslaget så har vi tagit individuella medaljer tre av gångerna, kommit fyra två av de andra (VM-16 respektive NM-16) och 11:a en gång (EM-17). Jag är galet stolt över Flynn!

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *