CHAMPION i freestyle och AFEC-kvalad!

Nu i helgen som var testade jag och Flynn att tävla freestyle igen. Vi debuterade ju i klass 3 i juli och tog ett cert men efter den tävlingen har freestylen fått ligga lågt eftersom vi behövt fokusera på heelworken. Nu fanns det dock två starter på en för mig ledig helg så jag kunde inte låta bli att anmäla mig och tänka att det KAN gå att vi lyckas knipa två cert till.

På lördagen var det tävling i Haninge med en start i både freestyle och en i heelwork. Första tävlingen efter NM. Egentligen lite för tätt inpå träningsmässigt men har man nu en ledig helg så passar man på! Först ut var freestylen och shit, det märktes att vi kan inte låta ett så nytt och svårt program vila i flera månader och sedan vips snabbträna sista veckan innan tävling. Jag var klantig, hade ingen bra plan för när saker gick på tok och gav Flynn en massa felaktiga signaler. Vi tog oss igenom men inte så som det var tänkt kan man säga!

Sedan var det bara att försöka ställa om mentala fokusen till att släppa misstagen (jäklar vad jag var sur på mig själv ett tag där, inte alls på hunden men på mig själv) och ladda om. Det gick! Men Flynn var het av att ha kört den vimsiga starten strax innan så det var till att hålla i en skenande häst typ! Men som helhet var jag mycket nöjd och det kändes som en skön revansch från starten innan att vi kunde ladda om.

Döm om min förvåning och lycka när det visade sig att vår improvisation i freestylen räckte till ett cert! Visserligen precis i en kategorin (7,5) men någon gång ska man ju ha marginalerna på rätt sida! Vi fick 23,50 CERT och kom 3:a i klassen!


Prispallen i freestyle.

I heelworken fick vi ihop 25,40 certpoäng och VANN och kvalade därmed också in till AFEC.


Prispallen i heelwork.

AFEC-klar!

På natten mellan lördag och söndag låg jag och grubblade om jag skulle åka till Linköping och tävla eller ej. Det kändes ju inte som att vi var tävlingsklara i freestylen egentligen, inte så som jag ville kunna köra programmet. Men samtidigt var det frestande att tänka att OM jag hanterade eventuella missar bättre så KUNDE vi ju kanske få ihop ett cert till… Så jag åkte!

Flynn var helt vild men vi satte en hel del saker bättre och han hade roligt så det var nog rätt beslut ändå att starta. Och ta mig tusan om det inte gick vägen! 24,35 CERT och 3:a i klassen blev vi! Vips var min lille freestyle-nybörjare CHAMPION! Så jäkla roligt!!! Jag studsade upp och ner på prisutdelningen.

Nu blir det freestyle-vila resten av året och tillbaka till att fokusera på heelworken igen. Jag är dock frestad att jobba vidare längre fram med freestyleprogrammet så kanske det dyker upp igen någon gång nästa år. Vi har hur som helst lärt oss mycket på vägen och det är det viktigaste!

Nu laddar vi om inför VM i november, håll tummarna!

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *