Bra start på tävlingsåret 2018!

I helgen inleddes tävlingsåret 2018 med att vi startade i Agria Freestyle Elite Challenge AFEC på MyDog i Göteborg. Man kvalade in under 2017 och så hölls finalen nu, så det var på samma gång avslutning för tävlingsåret 2017 och en kickstart för 2018 kan man säga!

Vi hade bokat boende på Gothia Towers så då har man lyxen att kunna ta hissen ner från hotellrummet och gå direkt in på mässan typ! Så skönt att inte behöva starta morgonen med att åka bil när man ska tävla.

Flynn var pigg och glad och jag tycker han skötte sig jättefint även om han var lite överambitiös och lite pushig efter att ha tränat för lite sedan SM. Men roligt hade han och det är så roligt att tävla ihop med honom att jag gärna har överseende de gånger han vill lite för mycket. Jag själv hade ovanligt svårt att hitta rätt fokus mentalt så jag behöver nog tävlingsvila mer än min hund behöver faktiskt.

Vi startade allra först och det är alltid lite trist för det betyder minst publik (i och med att tävlingen startade så tidigt) och rent taktiskt tycker jag inte heller om att starta först på mästerskap men någon ska ju göra det med!

My Johansson fotade under tävlingen och fångade oss in action:

Jag kände mig lite ”stiff” den här tävlingen men det ser ut som vi tog ut svängarna bättre än det kändes!

Flynn i sitt esse!

Ha! Vår sämsta del i programmet förevigad! Här tyckte herrn att ”jag kan köra själv utan dig” 🙂

Vår insats skulle visa sig räcka till en andraplats! Roligt!  Vann gjorde duktiga Moa & Astra.

En trevlig resa och roligt att mingla med hundfolk och träffa tävlingskompisar igen!

Nu ska vi ha tävlingsvila, i alla fall i HTM. Jag hoppas att det vi har presterat borde räcka till att vi kommer med till landslaget även 2018 men jag tänker inte åka på de sista tävlingarna innan kvalet går ut. Skulle vi hamna utanför så hittar vi på något annat istället, tävlar mer freestyle kanske. Hetsa över poäng tänker jag inte göra, det är inte så jag vill tävla! Glädjen är prio ett både för Flynn och mig. Men som sagt, jag hoppas vi ska få vara med på de stora mästerskapen även detta år om allt går väl. Det är ju på de tävlingarna vi varit som allra vassast!

Nu ska jag och Flynn ha en lång träningsperiod, vi ska både syssla med lite annat och vi ska vidareutveckla programmet och finslipa sådant som man inte riktigt hinner med när programmet ska vara i tävlingsform. Ska bli väldigt roligt!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *