Workshop i Finland! Freestyle & rallylydnad.

Tillbaka hemma igen efter en intensiv men otroligt rolig och givande helg i Finland. Jag hade blivit inbjuden av freestyledomaren Hanna Maines att komma och hålla en workshop för ekipage i freestyle/heelwork to music och rallylydnad utanför Åbo i den nya träningshallen Qublis. Upplägget skulle bli en föreläsning på fredagskvällen och sedan praktisk träning lördag och söndag. Deltagarna var uppdelade i fyra grupper (tre grupper med ekipage som tränade heelwork/freestyle och en grupp som tränade rallylydnad), varje grupp hade en gemensam träningstimme med mig på förmiddagen + att varje deltagare hade egen träningstid var och en med mig på eftermiddagen.

Det blev ett tight schema för att hinna med allt men shit så duktiga folk var på att vara redo på minuten och på att veta vad de ville ha hjälp med! Så himla roligt och inspirerande att hålla kurs när nivån och ambitionerna är så höga! Jag hade lätt kunnat stanna kvar och träna ihop med det här gänget fler dagar, underbara hundmänniskor och finfina hundar!

För mig var detta första egna kursen jag höll på engelska och också första riktiga föreläsningen på engelska. Kan säga att jag svettats en del inför det som alltid när man ska ge sig på något nytt. Men så nyttigt att kasta sig ut i det man ännu inte är van vid. Det gick riktigt bra och feedbacken på både föreläsningen och träningen gjorde mig så glad. Åker jättegärna tillbaka till Finland för mer kurser!

Sammanlagt såg jag nitton hundar i träning under helgen, fördelat på fyra border collies, tre kinesiska nakenhundar, två berner sennen, två amstaff, två vita herdehundar och sedan en var av raserna storpudel, bouvier, sheltie, flat, beauceron och jaktcocker. En härlig blandning milt sagt!

Första dagens workshops kretsade kring grundträning och moment och andra dagen låg fokus på tävlingsträning. På elevernas egna tid fick de välja helt fritt vad de ville jobba med, allt ifrån feedback på sina program till positionsträning, attitydsträning, arbeta med störningar eller öva sig i sin roll som förare. Vi hade otroligt roligt!

Superfin beauceron i freestylen.

Så duktig bouvier! Kan bli en riktigt grym HTM-hund!

Otroligt snabba Pii, jag fick fota när hon satt ner för att få med henne på bild.

Gizmo, en glad pojk!

Det trodde ni inte va, att två berner sennen kan gå slalom SAMTIDIGT mellan förarens ben!

En ruggigt bra sheltie.

Jänskä, en rolig pudel som jag haft på kurs tidigare!

Två av helgens kineser!

Lite från rallyträningen.

En flat i ett härligt freestyleprogram om en brevbärare! (pålitligare än Post Nord)

Aktiv väntan!

Efter kursen fick jag en jättegullig present med en muminmugg, en buff med freestylelogga och ett hundhalsband med svenska flaggan på!

Och så har jag fått en språkläxa till nästa gång 😉

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *