Praktik domarutbildning.

I helgen som var arrangerade Kelpieklubben en stor freestyletävling i Göteborg med en dag dubbla freestylestarter alla klasser och nästa dag dubbla heelworkstarter alla klasser. Plus TTM! Imponerande arrangemang! Jag var inte där som tävlande men som domarelev för att göra en stor del av den praktik som ingår i min utbildning till freestyledomare. Det betyder att jag satt och bakdömde och jämförde de betygen jag satte och diskuterade hur jag kommit fram till dem med de referensdomare som var med på tävlingen. Väldigt roligt och nyttigt! Jag ville jobba så mycket som möjligt så jag ”dömde” alla klasser och det skulle visa sig betyda att jag såg över 190 startande fördelat över de två dagarna. Häftigt!

Förevigad i jobbet av Anette Wallin som jag också samåkte med till Göteborg, en galen resa där vi bland annat tog oss igenom vattenmassor på en avspärrad väg (som vi valt för att det skett en olycka på den riktiga vägen så att den i sin tur också var avspärrad!) men slutet gott allting gott!

Det var en väldigt rolig och intensiv helg i Göteborg med mycket jobb men också mycket skratt och så fick jag träffa många härliga hundbekanta som jag inte sett på länge. Superkul!

Idag gör jag dock så lite jag bara kan för jag lovar att en hel helgs non-stop-dömande tar på hjärnkapaciteten!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *