Flynn är Svensk Rallylydnadschampion!

I söndags skulle jag och Flynn tävla mästarklass igen för tredje gången, nu på Strängnäs Brukshundklubb. Vi stod som reserver på första starten så jag tog det lugnt på morgonen och var precis på väg att gå ut på en långpromenad då de ringde och berättade att vi fått en plats även i grupp A om jag ville ha den. Kollade på klockan och insåg att om jag slänger in hundarna och mig i bilen direkt så kan vi hinna! Så, sagt och gjort! (Detta är bara en av anledningarna till att det är så bra att ha allt packat och klart redan kvällen innan ÄVEN om man startar sent nästa dag!) Jag körde upp på parkeringen med två minuter till godo till banvandringen!

Kändes jätteroligt att ha två chanser och första banan kändes jättekul, precis en sån utmaning som skulle göra att vi fick bra test på hur vi låg till i skarpt läge. Linn Aasen var domare och bägge hennes banor var riktigt roliga och krävde att man koncentrerade sig, särskilt om man som jag har en snabb hund!

Flynn kändes jättefin i värmningen och väntan innan starten och på banan var han underbar, prick så som jag vill ha honom när vi tävlar. Hans sändande till konen efter inkallningen över hindret var jag allra mest stolt med, det satt som ett smäck och jag han tänka ”betyg 10 om det varit lydnad!” haha! Jag var fokuserad och skärpt som handler och vi hade väldigt roligt. Kändes spontant som att ”där satt den!” och det visade sig att den känslan var helt rätt för resultatet blev 100p, CERT delad seger och CHAMPIONAT! På vår tredje start, så roligt!!!

Prispallen i mästarklass A (foto Caroline Ling)

Bana två på eftermiddagen var också kul men jag hade själv svårare att ladda om och körde inte Flynn lika bra kände jag, vilket ledde till ett litet missförstånd så vi fick ”sen” på sättande under gång. Helt och hållet mitt fel. Men resten funkade och vi landade på 99p CERT och åter igen delad seger! Så himla roligt!

Prispallen mästarklass B (foto Caroline Ling)

En jätterolig tävlingsdag och jag insåg att jag saknat att tävla utomhus på en brukshundsklubb och att det var väldigt roligt att köra rallyn igen. Även om vi kommer fokusera på heelworken som vår huvudgren så kommer vi nog tävla rally då och då när vi hinner för att ha ett roligt komplement. Har faktiskt bokat in ett par tävlingar till när jag hittade en ledig helg. Att tävla är så mycket mer än bara stunden på banan, det är allt det roliga runt omkring och det är kul att vara ute i olika hundmiljöer som det lite granna blir när man kör olika sporter.

Flynn är självklart tränad utifrån hur jag beskriver träningen i min bok 🙂

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *