Zin erövrat titel i freestyle & Flynn tävlat rally.

Ligger lite efter i uppdateringarna men nu tänkte jag knåpa ihop lite om förra helgens tävlande. Först ut var dubbla starter med Zin i freestyle klass 1 i Kumla. En utomhustävling denna gång. Zin kändes fin när jag värmde upp även om hennes kontrollbehov ställde till det en del och vi fortfarande har en lång bit kvar innan man kan se hennes riktiga kapacitet. Men vi jobbar på! Jag är galet glad bara att kunna vara ute och tävla med henne, var det hela landar får framtiden utvisa.

Första starten var hon lite tveksam och vi fick lite missförstånd men på det hela taget jobbade hon på bra tyckte jag. Vi fick ihop 24,60 poäng, uppflyttning och kom 6:a av 30 startande. Poängen fördelade sig så här:

Precision och samarbete: 7,9 – 8,5
Innehåll: 8,3 – 8,3
Tolkning av musik: 7,5 – 8,7

”Snyggt jobbat! Några missar i kommunikationen men överlag fint teamwork.”

Andra starten hade hon landat bättre i miljön. Kändes lugn och fin i väntan på sin tur och kampade finfint innan vi gfick in och körde. Lite svårt precis i starten av programmet men sen tog hon sig och jag är supernöjd med hur hon gick den här gången, kändes som vi verkligen tog ett steg framåt!

På andra starten fick vi ihop 25,50 poäng, uppflyttning, placering 3 och med en ny titel bärgad: freestylediplom 1! Så här fördelade sig poängen:

Precision och samarbete: 9,0 – 8,2
Innehåll: 8,8 – 8,0
Tolkning av musik: 9,0 – 8,0

”Varierat program med fint flyt, Bra samarbete!”
”Fint samarbete och bra tolkning av musiken. Snyggt!”

Så här såg den starten ut:

Zin med dagens priser.

Dagen efter åkte och jag Flynn till Eskilstuna för att tävla rally. Två starter i mästarklass stod på schemat. Första banan var jag jättedålig som handler, jag fokuserade helt fel (läs: inte alls) och på en snabb hund så går det då över styr! Vi drog på oss en fel övning och sedan ytterligare några svajigheter och vips hade vi vårt första icke-kvalificerade resultat. Jaja, det får man också överleva! 86p blev det.

Start nummer två var jag bättre men Flynn slog tyvärr i hoppet (-5) och välte (?) en kon (såg jag aldrig så jag blev förvånad där) så vi landade på 92p vilket räckte till hans femte cert i sporten. Roligt men en svajig tävlingsinsats av hans matte! Flynn var i alla fall lika glad om alltid och hade en rolig dag och det var en jättefin tävlingsplats med fina promenadvägar att strosa på villet jag gillar när man behöver gå av sig efter sin runda. Det blåste galet mycket under dagen vilket bilden på Flyn med certrosetten får illustrera!

Gäller att hålla i rosetten när det blåser hårt!

Denna vecka är det mest jobb: heelworksatsningen, trickskursen, temadag kring åttans frestelser och tvådagarskurs i momenten i avancerad och mästarklass. Träningsmässigt nu framåt ligger fokus på att jobba vidare på Flynns nya program i heelworken och att försöka bygga ut Zins freestyleprogram till klass 2.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *