Zin har debuterat i freestyle klass 3

I helgen som var hade Freestyleklubben en riktigt stor tävling på Solvalla. Över 100 starer per dag! Jag debuterade som domare och dömde fyra klasser. Det var roligt och lärorikt men tyvärr hade jag vaknat med svår migrän som bitvis gjorde det till en riktigt plåga att ta sig igenom dagen.

Zin var anmäld till sin första klass 3 tävling. Vi var långt ifrån så vältränade som jag tycker vi ska vara men ville prova på eftersom vi behöver mer tävlingserfarenhet. Miljön var svår för Zin vilket bitvis gjorde att hon stannade upp och var ffa påverkad i momenten på avstånd ifrån mig, men jag tyckte hon kämpade på bra och hon var väldigt nöjd efteråt med belöningarna. I andra starten saknades det bara 0,2 poäng i en kategori ifrån att ta cert! Resten av kategorierna och den totala summan hade räckt. Nu kan det bara bli bättre med mer rutin och mycket mer träning.

Dagen efter skulle jag dömt en klass och tävlat med både Flynn och Zin men när jag kom hem på lördagen så förvärrades min migrän så jag låg utslagen i mer än ett och ett halvt dygn. Gick bara upp från sängen för att spy… Dödstrött när anfallet väl gav sig så det är först nu, tisdag, som jag så sakterliga börjar orka att göra lite småsaker igen. Så tyvärr fick jag stryka allt tävlande på söndagen vilket verkligen kändes jättetrist, särskilt som det var en uttagning till Afec och jag inte hunnit starta på någon sån en. Med Flynn har jag ju bara tävlat en enda gång i år (utöver VM) så extra trist att få stryka honom när vi har så få lediga helger att kunna tävla på.

 

Men jag hittade att vi kunde åka till Sala och tävla (med bägge) och till Linköping (med Zin, de har bara FS) så den helgen hoppas jag att jag är frisk och pigg!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *