AFEC-final på MyDog

Nina & Moster och jag och Flynn samt domarna Heather Smith och Kerstin Eklund

Igår hölls finalen på AFEC -Agria Freestyle Elite Challenge- på MyDog i Göteborg. Det är en lite annorlunda arena att tävla på då den är öppen för publik runt om alla fyra sidorna, något som en del hundar (och kanske även förare) kan tycka är lite stökigt men som Flynn inte bryr sig om. Snyggt med den blå mattan och härligt med bra djup på planen! Då är det lättare att planera placeringen av programet utan att behöva riskera att hamna ”i knät” på domarna (kommer man för nära blir det en dålig vinkel att se positionerna i, bäst är att ha några meters avstånd till domarborden). På de borden ni ser i bakgrunden av bilden hängde när vi kom in för banvandringen alla prisrosetterna så man skulle bli lite extra sugen!

Jag valde att starta banvandringen utan Flynn och planera var min startpunkt skulle vara och köra igenom programmet två gånger. Sedan hämtade jag Flynn och mest bara lät honom jogga omkring på planen för att jag skulle se vilket fäste han hade på mattan.

Vi hade fått startnummer 8, sist i startfältet i heelworken, så jag kunde värma upp och varva ner i lugn och ro. AFEC är ju bara 8 platser -de som kvalat in genom att vinna på någon av uttagningstävlingarna under året- så det är på finaldagen en rätt kort tävlingsdag.

Det blev vår tur, vi gick in, hälsade på domarna och placerade oss och gav starttecken. Flynn slarvade lite i starten men rättade upp sig själv och sen var han jättefin om än lite mer taggad än på nordiska. Jag själv var däremot betydligt bättre som förare och agerade och rörde mig bättre. Vi hade väldigt roligt ihop! Publiken gillade verkligen vårt framträdande och det var extra roligt att det kom fram en familj som inte alls sysslade med freestyle/heelwork men som var väldigt imponerade av Flynn och stod och pratade ett tag. Om vi berör även de som inte är insatta i finesserna blir jag själv lite extra glad! Många, många fina kommentarer från medtävlare och hundbekanta värmde också jättemycket. Det är så mycket fina människor i hundsporten! Glöm inte bort det de gånger ni har oturen att träffa på missunsamma små människor som inte kan unna andra framgång och lycka. Jag vågar påstå att med några få undantag så är de riktigt skickliga tränarna och tävlingsförarna jag mött väldigt generösa, för de vet själva vilket jobb som ligger bakom en tävlingsframgång. Och inte minst har de fattat att för att man själv ska utvecklas måste andra också vara riktigt vassa! Då sporrar och inspirerar man varandra att bli ännu bättre.

Vår insats placerade oss som nummer ett i HTM och fantastiska Nina & Moster vann i freestyle.

Nu tar vi tävlingsvila från heelworken ett par månader. Vi ska bara träna och så får vi se om vi har lust att tävla i någon annan gren som ett litet avbrott, det beror lite på vad som passar med mitt jobb också.

Avslutningsvis vill jag TACKA SHFK och sponsorerna för Afec som gav oss ett så fint avslut på 2018 års tävlande och ett väldigt generöst prisbord: #agria #biabed #nutrolin #klickerförlaget #tassafritt #dogman #hundakademin #härligahund #scandicbackadal


Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *