2018 Både tungt & fantastiskt

Dags att summera året. Väljer den här gången att sammanfatta det under några rubriker: debuter, mästerskap, utbildningar, förändringar, förhoppningar.

DEBUTER:

Jag debuterade som författare i och med att min bok Rallylydnad Från grundfärdigheter till mästare kom ut i mars på Klickerförlaget. Boken har blivit väldigt uppskattad och det känns jätteroligt! En del av mina tankar kring rallylydnadsträning har även dykt upp i Brukshunden då jag skrivit en rallyartikel där i varje nummer under 2018.

Min första bok! Stolt!

Flynn debuterade i mästarklassen i rallylydnad, tog sitt rallychampionat på sina tre första starter och plockade under våren 10 cert i rallyn på fina poäng.

Nybakad champion!

Zin debuterade i freestyle, tog diplom i klass 1 på sina tre första starter, tog uppflytt ur klass 2, gick upp i klass 3 och tog 2 CERT. Hon blev i och med det 2:a Årets Nybörjare FS.

Två cert på samma dag, duktig tös

MÄSTERSKAP:

Jag och Flynn inledde året med att bli tvåa på AFEC-finalen på MyDog med Hippieprogrammet. Sedan byggde jag mitt nya riddarprogram som jag debuterade med i juni och tävlade med under resten av året. Vi deltog på VM i Holland i juli (21:a), EM i Schweiz i oktober (14:e plats) och sedan blev vi varma i kläderna och hade en otrolig avslutning på mästerskapsåret genom att vi blev både svenska och nordiska mästare!

SM sekunderna innan start
Inte helt otippat dök det upp en massa mästerskapsbilder
-plus falukorven som Flynn högg en stor bit av! 🙂

UTBILDNINGAR:

Jag blev under året färdig som freestyledomare och även freestyleinstruktör.

Själv utbildade jag i min tur både rallylydnadsinstruktörer genom mitt eget företag + att jag anlitades av SBK centralt för att utbilda deras blivande rallylydnadslärare. Roligt!

Jag höll kurser och föreläsningar i både Sverige, Norge och Finland och var hos mer än tjugo olika klubbar utöver de egna kurserna hemma. Väldigt roligt men också ett tufft tempo.

Ett härligt gäng finska hundtränare!

FÖRÄNDRINGAR:

Under hösten blir en känsla jag haft en längre tid allt mer tydlig: jag stressar allt mer och tycker inte jag hinner med de egna hundarna så som jag själv vill. Det känns allt mer som om jag springer i ett ekorrhjul, min gamla panikångest gör sig allt mer påmind, kroppen värker konstant och orken är totalt borta och jag inser att jag måste dra i bromsen och förändra något. När jag inte mår bra mår inte hundarna bra och det blir stökigt i flocken. Det leder till att jag tar tag i något jag funderat på länge men tidigare alltid i sista stund avstyrt, nämligen att omplacera någon av hundarna.

Zin, min bästa vallhund någonsin och en fantastisk hund över huvud taget, är den som flyttar. Hon får ett fantastiskt hem i Skåne med allt en hund kan vilja ha och mer därtill. Beslutet är helt rätt både för henne och de andra hundarna och -förnuftsmässigt- för mig men till och från saknar jag henne så jag kan gå i bitar. Fast att jag vet att det är rätt och fast det är väldigt skönt att ha en hund mindre. Logik och känslor är verkligen inte samma sak… Det kommer ta tid men det blir bra.

Zin, en fantastisk hund.

FÖRHOPPNINGAR:

I och med de resultat vi presterade under 2018 så är vi direktkvalade till SM 2019 och ska vara klara för en plats i landslaget. Flynn fyller 10 år nästa år och jag hoppas kunna hålla honom fräsch och i form så vi kan fortsätta att tävla och ha roligt ihop. Kanske tävlar vi någon mer gren nästa år, får se lite vad som känns lockande och vad vi hinner med.

Lille Fisken hoppas jag ska fortsätta att utvecklas så det känns rätt att ta ut honom på tävlingsbanan nästa år. Känns det inte rätt tränar vi vidare och skjuter fram debuten helt enkelt.

Och så hoppas jag att gammelgubben Fonzie, snart 13,5 år får vara pigg och kry.


Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *