5 av 6 på pallen!

Ja, så grymt blev helgens resultat och då är det en total debutant med i statistiken! Grand slam!

I lördags tog vi husvagnen och åkte ända till Jönköpings BK. Vilken klubb! Måste nog vara den största och vackraste jag sett och jag har sett väldigt många av de som finns i landet. Stora planer och fantastiskt vacker natur omkring med finfina promenadstråk. Vilken lyx!

En fin utkiksplats.

På lördagen var det freestyleklasserna som gick så vi kom bara ner för att komma på plats men han mingla lite. Gammelgubben Fonzie fick hänga med när vi tittade på de sista klassernas prisutdelning och han såg nöjd ut med det. Tyckte nog att det egentligen var han som borde fått alla priserna (i alla fall leksakerna och godiset) men jag lovade honom att om vi knep något passande pris nästa dag så kunde nog de yngre förmågorna i huset dela med sig.

Fisken gillar husvagnslivet! ”Det är livet på en FISKpinne det!”

Söndagens tävlingar inleddes med HTM 2 och sedan gick HTM 1 klass A och B. Nu skulle en världspremiär ske: Krille skulle för första gången tävla HTM och det med sin Race 9,5 år gammal som var lika mkt ny han med! Spännande! Jag kan lova att jag är mycket mer nervös när jag tittar på än när jag själv tävlar.

Krille och Race skötte sig finfint utifrån vad de hunnit med att träna och sen var det vips min och Fiskens tur. Tycker han var jätteduktig som hanterade sin första utomhustävling så bra och var så nöjd med hur han kändes både i uppvärmningen, inne på planen och hur han var efteråt vid belöningarna. Det är många små bra framsteg både här och där nu minsann!

De var toksnabba med att lägga ut resultaten så vips visste vi att Race och Krille hade tagit ett uppflytt på sin första start! Galet roligt!!! Krille meddelade att Fisken hade fått fina poäng så jag tänkte att yes, diplomet i hand men frågade inte mer.

Direkt när klassen var klar var det dags för B-klassen. Nu hade vi omvänd startordning, Fisken före Race. Han var lite tröttare och då var han mer lättdistraherad av saker som skedde runt planen men han jobbade sig igenom hela programet och jag var åter igen riktigt nöjd. Tänk att min försiktige lille kille kommit så långt i utvecklingen att han klarar av två starter på samma dag!

Race däremot hade stämplat ur och hittat någon snygg tjejs doft så Krille bröt och bara lekte med honom istället. Klokt.

Fiskens första start i Jönköping (hans tredje start totalt i HTM)

Vid prisutdelningen visade det sig att jag och Fisken hade VUNNIT! Min lille, blyge, försiktige Firrepinne! Och inte bara en klass utan bägge! Det hade jag aldrig kunnat tro. Så himla glad och stolt över honom! Och ännu roligare -Krille och Race kom trea i första klassen! Så vi fick stå på pallen ihop!!!

Fiskens första seger!!! Extra roligt att ha Krille med på pallen.
Fiskens andra seger! Vilken tapper liten kille.

Sedan var det dags för klass 3 och för mig att skifta fokus och köra Flynn istället. Det var så galet kallt att jag bestämde mig för att tävla i fleecejackan. Kändes väldigt mycket som träning men så var också min inställning att vi skulle mest se starterna som bra tävlingsträning. Flynn var taggad men så himla fin i bägge sina starter och jag hade galet roligt när jag körde honom. Tänkte att detta borde blivit bra så jag höll tummarna för att domarna skulle visa sig hållit med om det också.

Och yes, två finfina resultat på 27,75 respektive 28,35 och två SEGRAR! Wow! Att få kliva upp överst på pallen fyra gånger samma dag, först med min lille försiktige Fisken och sedan med min superFlynn var helt otroligt roligt. Och i och med Krilles tredjeplacering så hade vi ju knipit 5 av 6 möjliga pallplatser! Fräckt!

Flynn, mitt hjärta, mitt allt.
Fördelningen på pallen såg exakt likadan ut i både A och B 🙂 Lite coolt!

Trötta, frusna men grymt nöjda rullade vi sedan långsamt hemmåt.

Diplom-Pinnen!
Jag är faktiskt ganska ball alltså!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *