Spöregn, åska och RLD N

Jisses, vi prickar verkligen in extremvarianterna av väder när vi tävlar rally, Fisken och jag! När vi debuterade på nationaldagen var det 30 grader varmt och igår när vi var på dubbeltävling i Eskilstuna var det svinkallt, spöregn, blåst och -åska!?

Den här gången tyckte Fisken det var svårt. Jag tror kombinationen av mycket runt omkring (det var lydnadstävlingar samtidigt), att det var för blött, kallt och ruggigt att ha honom ute så han fick pausa i bilen istället för ute på tävlingsplatsen, och faktiskt även själva vädret dämpade honom rejält. Jag peppade och stöttade så gott jag kunde och han kämpade på men det var inte lätt. Jag kunde absolut tagit smartare beslut och skött min bit bättre känner jag men så är det att tävla, varken hunden eller man själv är alltid på topp. Utifrån förutsättningarna är jag jättenöjd med Fisken och jag tror han ändå fick ganska bra minnen från tävlingen. Samtidigt visar det på en massa saker som jag vet att vi behöver jobba på och det är bra information att få!

Banorna var trevliga och inte så kluriga utan det som ställde till det för de flesta ekipagen var nog vädret faktiskt. Man såg att det tog på hundarna.

Bana A såg ut såhär:

”Hund som kämpar väl för matte och matte som för fint & hjälper där det behövs.
Bra jobbat!” (Jättefin beskrivning av Fisken tycker jag )

Och bana B:

”Fin runda! Bra peppande matte!”
(den här gjorde vi när det åskade, hu det hoppas jag vi slipper framöver)

På första banan knep vi 92 poäng och kom 4:a och på andra banan drog vi på oss en -10 och lite andra småfel och landade på 83p och kom 14:e.

Nybakad RLD N, fotade inomhus för på tävlingen var vi som dränkta katter bägge två.

I och med de två starterna tog Fisken sitt RLD N – diplom! Tre starter inom loppet av sex dagar och i extremt väder, duktig liten kille! Jag roade mig att räkna ut att det också blev min 70:e rallylydnadsstart (SM-starterna ej medräknade) så jag har lite mer erfarenhet än Fisken 😉 Tävlade 2012 för första gången och Fisken är den fjärde hunden jag tävlar rally med.

Kan passa på att sumera detta första halvår av tävlande för Fisken:
HTM : fem starter i klass 1, fem uppflyttningar, två segrar och en tredjeplats.
Rally: tre starter i nybörjare, tre uppflyttningar, en seger.
Nosework: godkänt doftprov.
Bra kämpat av min lille känslige kille! Ett steg i taget.

Nu ska vi ta en lång tävlingsvila tror jag och bara träna.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *