Fonzie 2005-08-23 – 2019-08-24

Min gamle Fonzie firade sin 14:e födelsedag den 23/8. Dagen efter blev han hastigt sjuk med hög feber och var mycket vinglig. Vi fick åka in akut till Strömsholm men de kunde inget göra, hans njurar var för dåliga och febern var jättehög. Jag gick ifrån att två dagar innan ha haft en pigg och glad hund som glatt promenerat och tränat tricks, till att behöva besluta om att hans liv skulle ta slut. Det finns inte ord som beskriver den känslan.

Jag vet att jag med tiden kommer vara tacksam över att jag fick så många år ihop med Fonzie, fyllda av många fantastiska minnen. Jag vet att jag kommer vara tacksam över att han in till sin sista dag fick vara pigg och aktiv. Jag vet att jag kommer vara tacksam över att jag var hemma och inte borta på arbete när han blev sjuk. Jag vet allt detta. Jag är bara inte där än. Det är för färskt, det gör för ont, jag saknar honom så kopiöst mycket och allt i vardagen som påminner om honom gör ont, ont, ont.

Men jag vet att jag för alltid kommer vara tacksam över att han blev min hund. Bättre kompis kan ingen få.

Jag och Fonzie.

Heelworkhunden Fonzie

Fonzie på EM i Tyskland 2014.
Fonzie och jag tar silver på SM-debuten 2014.

Vallhunden Fonzie

Agilityhunden Fonzie

Rallylydnadshunden Fonzie

Fonzie. Hunden som alltid ville göra lite mer.
Vårt första SM.

Den unga Fonzie

Vacker som en tavla.
Fonzie 2 år gammal. Här har han precis blivit min hund.
Arvid & Fonzie blev kompisar direkt.

Den gamle Fonzie.

En av mina favoritbilder. Hans vänliga personlighet fångad på pricken.
Firar födelsedag!

Andra saker Fonzie älskade att göra…

Fonzie var fullkomligt manisk i att simma.
Ju större och tyngre leksaker desto bättre!
Han älskade gamla fotbollar.
Aldrig ”lagom” .
Ser arrangerat ut men jag lovar att Fonzie kom på det här helt själv!

Fonzies meriter:

 • Gk vallhundsprov
 • Två segrar och flera 1:a pris i IK I vallning
 • Inkvalad till och deltagit på Fårfor Cup 2009
 • Inkvalad till Canami Cup 2010 (ej startat)
 • 2 pinnar i hoppklass II
 • 2 pinnar i agilityklass I
 • 1:a pris i lydnadsklass II
 • RLD N med 99-100-97p
 • RLD Fortsättningsklass: 99-100p
 • RLD Avancerad klass: 100p
 • RLD M med 100-100-100p
 • Klubbmästare rallylydnad mästarklass 2013 Södertälje BK
 • Deltagit SM i rallylydnad 2013
 • 2:a Årets Hund Rallylydnad i Sverige 2013
 • Deltagit SM i rallylydnad 2014
 • Klubbmästare rallylydnad mästarklass 2014 Södertälje BK
 • Uppflyttad ur HtM1
 • Uppflyttad (med seger) ur HtM2
 • 12 CERT i HTM3
 • SE HtMCh = Svensk Heelwork to music-champion
 • Deltagit OEC Open European Championship i HTM 2014, bästa svenska ekipage och placering 17/40.
 • 9:a Årets Heelworkhund 2014
 • 2:a på SM i heelwork 2014
 • 6:a Årets Heelworkhund 2015
 • Inkvalad till AFEC Agria Freestyle Elite Challenge, 2015
 • Inkvalad till SM i rallylydnad 2015
 • Uttagen till landslaget i heelwork 2015
 • NTD= Novice Trick Dog
 • ITD= Intermediate Trick Dog
 • ATD= Advanced Trick Dog
 • ETD= Expert Trick Dog
 • TDCH = Trick Dog Champion
 • CCF1 = Canine Conditioning Fitness level 1

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *