Triss i pallplaceringar!

Fajten har tagit sin första titel och är numera i högsta klassen i HTM!

Först åkte vi till Ulricehamn där jag skulle döma fyra klasser i freestylen och Fajt skulle få starta två gånger i HTM1. Det var hans andra start någonsin och hans första inomhusstart, så jag ville att han skulle få en kortare och lättare uppgift. Därför valde jag att låta honom vara kvar i klass 1 istället för att flytta upp honom till klass två (han tog uppflytt på debuten i juni). Mycket nöjd med det beslutet!

Dag ett gick han fint men hade lite kort fokussläpp i början, sedan jobbade han ihop sig fint och kändes väldigt bra som helhet. Vi knep 25,40p uppflyttning och kom 2:a i klassen!

Dag två var jag en bättre coach till honom och han satte ett riktigt fint program, fick 25,85p uppflyttning och vann klassen! I och med det tog Fajt också sin första titel: diplom i HTM 1 med tre raka pallplaceringar (1-2-1). Så roligt!

Sedan hade vi två vilodagar och igår kväll drog vi till Eskilstuna för att starta på en liten utomhustävling. Nu var det debut i HTM 2. Fajt var lite distraherad av en annan hund och någon doft men vi kämpade oss igenom och bitar av programmet gjorde han riktigt fint för att vara en debut i klassen. Vi lyckades få ihop 23,65p uppflyttning och vann klassen! Vips är min lille kille uppflyttad till HTM 3 = högsta klassen!

Nu ska vi ta en lång träningsperiod och kommer troligtvis inte tävla igen förrän vi är klara för att starta i klass 3. Jag tänkte tidigare att vi skulle kört ett par starter till i klass 2 men de tävlingar jag kan åka på ligger så himla långt bort att jag känner att den tiden och pengarna kan vi bättre lägga på att träna på hemmaplan. Däremot hoppas vi hinna debutera i rallylydnaden nu under hösten. I övrigt ligger fokus främst på att träna vidare och att även fokusera mer på fysträningen. Allt för att vara ännu bättre rustade till våren och nästa års tävlingar! Det ska bli så roligt att fortsätta att utvecklas ihop med Fajt!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *