Fajt är CHAMPION!

Fajts slarviga matte har ju missat att skriva i bloggen att han numera är SVENSK HEELWORK TO MUSIC-CHAMPION!

Fajts tredje tävling i HTM3 var för en dryg vecka sedan i Kungsör i samband med Svenska Hundfreestyleklubbens årsmöte där det var dubbla starter i klass 3 FS och HTM. Hela 21 startande i HTM-klassen med hela svenska landslaget på plats, roligt! Jag hade innan tävlingen medvetet bestämt mig för ett par strategier: 1 = se starten som en träning och därför tävla i träningskläder (hundträningsbyxor och en träningsjacka) för att själv påminnas om att vi fortfarande bara övar oss på att vara i klass 3 typ, och 2 = om förmiddagens start gick fint skulle jag stryka honom från eftermiddagen. (Annars skulle jag använt eftermiddagen till att gå in och köra en belöningsstart och boosta honom)

Fajten kändes fin när han pausade innan tävlingen, bra leklust i uppvärmningen och finfin inmarsch på planen. Han satte nästan hela starten, lite krångel i slutet av den sekvensen, sen jobbade han på fint till strax innan första refrängen där han missförstod mig i ett byte och hamnade tokigt men vi löste det och körde på. Annars rullade det på och vi satte slutet som jag ändrat så sent som tre dagar innan. Mycket nöjd med min unge kille, detta var första tävlingen med så pass mycket folk och hundar runt omkring!

Jag TYCKTE det hade gått bra men det är ju alltid svårt att omsätta den egna känslan mot vad det blir för poäng så spännande att vänta på prisutdelningen. (Dolda resultat denna gång eftersom det även var final för AFEC i den här klassen.) Efter en svettig väntan visade det sig att vi hade fått 23,95p CERT och CHAMPIONAT! På det kom vi på en hedrande 8:e plats av 21 startande, inte illa pinkat av lille Fajt som fyllde två år dagen för tävlingen.

CHAMPION!!!

Efter det glädjande beskedet var det dags för först årsmöte och sedan för mig att döma eftermiddagens freestyleklass. När det var klart följde jag min plan och strök oss från eftermiddagens start. Mycket nöjd med det!

Efter lite funderande beslöt jag sedan hemma att ta en liten tävlingspaus i HTM nu under resten av våren. Fajt är begåvad men ung och jag vill inte hamna i att jag själv dras in i att sikta mot SM och landslaget för tidigt. Inget sikta på landslaget i år alltså och SM får bli ”om det blir” och känns rätt. Jag har sett ut ett par tävlingar i sommar/höst som Fajt kan få starta på men nu ska vi istället sadla om och köra rallylydnad ett tag. Jag tror på att inte specialisera och satsa för hårt för tidigt. Vi ska leka runt lite här och där och så ser vi vad vi landar i så småningom! Världens bästa Flynn tävlade ju i åtta olika sporter och han är fortfarande Sveriges mest meriterade HTM-hund någonsin så mångfald behöver inte betyda att man inte samtidigt kan ta sig riktigt lågt i sin huvudgren!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *