Valpträning -targets

Den här veckan har det varit riktigt ruggigt väder. Blötsnö och regn och kyla i kombination med min hosta har gjort att jag valt att vara hemma istället för att åka och miljöträna Helge. Han har fått spana in sambons snickeriverkstad (också en helt ny slags miljö) men i övrigt inget nytt. Istället har vi lagt lite mer tid på att träna små grunder.

Jag vill att Helge ska upptäcka att många olika beteenden leder till belöning och jag lägger medvetet många olika små grunder snarare än övar ”riktiga moment” med en valp. Lite shejping, lite lockande och mycket targets!

De targets Helge testat på hittills är: handtarget (nosen mot min handflata), targetstick (nosen mot kulan längst ut på stickan -ha, Helge säger att den är SVÅR för det är väldigt frestande att BITA i stickan 😉 ) , stå med framtassarna på en kloss (ska så småningom utvecklas till bakdelskontroll), stå på plattform mot mig och ifrån mig, framtassarna på planka och börja röra sig sidledes och så backa upp på en dyna. Det kanske låter mycket men varje pass är några få repetitioner. Tricket är inte att träna mycket utan att fånga små bra saker valpen gör, då kan det gå fort framåt med väldigt liten träningsmängd.

Här är tre av de targetövningar Helge sysslat med: sändande till plattform, backa till dynan och sidosteg på planka:

Är du själv sugen på att lära dig mer om targetträning? Då ska du spana in min kurs: Targetträning -roligt & effektivt! 9/3 (3vallare.se)

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *