En rolig Nose Work & Heelwork-helg!

I helgen var sista dagarna på vår korta semester. Det firades såklart med hundtävlande!

Först ut var lille Helge som fick debutera i officiella sammanhang genom att starta på doftprov i nose work klass 1 på lördagen i Strängnäs. Han skötte sig finfint och blev godkänd! Däremot behöver han bli lite äldre innan han får börja tävla (12 månader) men det har vi inte bråttom till, har andra sporter som ligger högre på prio-listan för den här killen.

Helge godkänt doftprov.

Efter provet åkte jag hem, packade och så drog vi iväg med husvagnen ner till Billinge BK där Fajt skulle starta i HTM på söndagen. En väldigt mysig klubb med fina promenadslingor, vattendrag och många balans/aktiveringsstationer uppbyggda runt om på klubbområdet. Trevligt!

Söndagen bjöd tyvärr på skitväder men det hade vi ju blivit förvarnade om så det var bara att banvandra i fullt regnställ och sen tävla i keps (så inte glasögonen muras igen) och ha ombyte med sig.

Målet för dagen var mest att få testa vår helt nya start (har förlängt programmet sen vi tävlade i juli) och att få mera rutin helt enkelt. Fajt är fortfarande bara i början av sin karriär som HTM-hund, vi bygger långsiktigt! Jag testar mig fortfarande fram i hur vi ska hitta vårt bästa jag som tävlingsteam. Sånt tar tid.

Fajt bjöd på ett riktigt bra program i sin första start! Långt bättre än jag trodde innan får jag erkänna, kändes som kanske det bästa han gjort. Jag skötte mina uppgifter OK och det visade sig att vi landade på 27,45 och på det inte bara vann vi klassen utan blev samtidigt uttagna till att få starta på AFEC -Agria Freestyle Elite Challenge- på MyDog i januari! Så roligt!!! Superstolt över Fajt!

Fajt klar för AFEC!

Start två var nog både Fajt och jag lite tröttare för jag gjorde fel rätt tidigt i programmet (missade helt att byta till en position utan körde vidare i samma en box längre och då blev bytet till nästa lite skumt sa Fajt) men vi höll ihop bra och det såg nog bättre ut än jag kände det för vi landade på 27,60 och vann även den klassen! SUPERFAJT!

Duktig Fajt!

Den fyra timmar långa hemresan i regnet kändes vips mycket lättare med de resultaten i bagaget!

Nu ska vi träna vidare och på sikt utveckla programmet än mer (och parallellt börja bygga vårt nästa tänker jag). Det känns som Fajts utveckling tagit ett stort kliv framåt det här året men vi har fortfarande mycket kvar. Jag brukar ju skämta om att han är mitt lilla (nåja, inte så liten precis…) årgångsvin -han blir bara bättre ju mer han mognar. Vem vet var vi kan landa om några år!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *