Cert i heelwork & rally på samma helg

Helgen 22-23/7 blev en intensiv tävlingshelg för Fajten! Vi startade med att köra årets första tävling i HTM på lördagen. Två starter i Linköping blev det. Vi har nästan inte alls tränat någon HTM i år då fokus fått vara på rallylydnaden i och med satsningen för championatet och sedan SM men nu var det dags att testa vad Fajt kom i håg!

Han hade en superfin attityd i första starten och fick 27,15 Fajts högsta poäng hittills! På det kom vi 5:a av 22 startande. Jag var supernöjd med honom!

I andra starten var han lite tröttare men jobbade ihop till 25,30 och kom 7:a. Duktig kille! I och med den här tävlingen knep Fajt sitt 9:e och 10:e CERT.

Efter mina egna starter satt jag som referensdomare med några domarelever som gjorde en del av sin elevtjänstgöring. Roligt att diskutera bedömning!

Fajten med sina rosetter från HTM-tävlingen.

På söndagen var det dags att skifta tillbaka till rallylydnad igen. Två starter i mästarklass i Västerås i samband med en hundutställning. Jag kände mig lite oinspirerad men vi skötte oss bra och knep två 100p-rundor och två vinster! Vips har vi i och med det redan tre 100-rundor och en 99p till nästa års SM-kval. Känns bra! Extra roligt var att Fajts storasyster Riwa med matte Jonna också tävlade och de knep även de en 100p-runda!

Fajt & Riwa med dagens rosettskörd!

Nu har vi en rallylydnadstävling kvar sedan tänker jag ta en tävlingspaus från den sporten under resten av hösten och istället prioritera att åka på fler HTM-tävlingar.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *