Diplom i freestyle

I lördags var det dags för Fajt och mig att tävla freestyle igen. Dubbla starter i klass 1 i Kungsör. Vi kom dit i god tid och han se de andra klasserna och mingla med freestylefolk -så himla roligt! Det är verkligen en väldigt speciell stämning på tävlingarna i den här sporten!

Fajt var glad och peppig och skötte sig jättefint i bägge starterna. Jag själv klantade mig lite med hur jag placerade mig i första starten så den blev inte riktigt lika snygg som start två men bägge var riktigt bra genomförda så det var mest en liten petitess i mitt eget huvud. Roligast är absolut att Fajt verkligen trivs och har roligt på planen!

I första starten knep vi 27,80 poäng, uppflyttning och seger! Andra starten, som jag verkligen var supernöjd med, höjde vi till 28,10 poäng, uppflyttning och en till seger! I och med den här tävlingen så tog Fajt också sin första titel i freestyle -FD1- Freestylediplom klass 1. Roligt!

Nu lägger vi klass 1 bakom oss och så siktar vi på att tävla klass 2 och 3 nästa år. Ska bli så roligt att vidareutveckla programmet (till klass 2) och även börja spåna på ett nytt (till klass 3). Jag har lite olika idéer om nya trix som jag vill träna in som jag tror kan passa Fajt. Det är superviktigt att man bygger programmen utifrån den egna hundens förutsättningar. Bygger man på hundens styrkor blir resultatet ett helt annat än om man envisas att ta med sådant som hunden inte är redo för, inte fixar i tävlingsmiljö eller helt enkelt inte passar för att utföra. Hunden har alltid rätt att ha sista ordet om hur programmet ska utformas menar jag!

Fajt med sina priser.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *