Disk och seger i HTM

I lördags var det dags att åka till Avesta. Jag skulle döma ett par freestyleklasser och så skulle Fajt få starta i HTM igen. Roligt att se en ny tävlingsplats och så himla kul att träffa en massa freestylefolk igen!

I vår första start kände jag att jag själv inte riktigt hittat rätt fokus och inte skötte mina uppgifter riktigt så bra som jag borde. En kort bit in i programmet så lyckades jag dessutom krocka med Fajt och trampa honom på ena tassen så då valde jag att diska oss och lekbelöna honom på planen. Fajt lekte fint och han fick hoppa in i programmet och köra två korta snuttar med lek emellan den tiden vi hade kvar. Det är alltid mycket viktigare att tänka långsiktigt och att ge hunden bra minnesbilder av att tävla än att prompt köra vidare bara för att det är tävling. Det kommer ju fler chanser.

Till start nummer två skötte vi oss bägge två mycket bättre. Inga missar och vi knep hela 27,50 poäng, Fajt tog sitt 15:e cert och vi vann hela klassen! Så roligt!

Det blåste lite utanför lokalen 🙂 Snygg apport från LG vann vi.

Den här tävlingen fick bli den sista HTM-starten för ett tag. Vi ska köra en freestyletävling till men sen ska vi ha en lång träningsperiod fram till SM i december. Vi har hunnit köra åtta starter i HTM3 i år, en diskstart och resten har vi fått cert på. Tre vinster och två andraplatser. Känns bra nu med lite tävlingsvila!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *