Vallträning & lydnadsförhoppningar!

Busväder idag med blåst & snödrev men det märks ju inte om man tränar innomhus! Eller nästan inte iallafall, det blev lite kyligt på slutet i fårhuset. Tog med Flynn, Race & Fog idag också och körde ett par pass var med dem med ungefär samma upplägg som igår. Roligt att se hur en del saker som igår var svåra vips tycktes fallit på plats efter nattens vila! Jag tog upp iPhonen men fick inse att varken ljus eller fokus blev så bra när jag försökte filma & träna samtidigt, bara att lägga ner dokumentationen och satsa på träningen istället. Vallning är en mental utmaning både för hund och förare haha!

Idag har jag skickat in en anmälan för mig & Flynn till Obedience Rules 2011, fem dagar proppfulla med lydnadsträning & seminarier första veckan i augusti! Jag hoppas vi kommer med men besked om det får vi inte förrän i början av mars. Håll tummarna!

Två andra lydnadsinspirerade anmälningar har jag också gjort; en ansökan om att gå som åhörare på en tvådagarskurs med Anne Dahlin i mars (återstår också att se om jag kom med där) och så har jag & Flynn anmält oss till SHK:s landslagsuttagning 2011. Det blir träningar & träffar under vår/sommar och uttagning till laget senare i augusti. Själva landskampen är i september och går i Morokulien, bara namnet gör ju att vi måste ta oss dit! (Namnet kommer sig av det norska ordet moro och det svenska ordet kul som har samma betydelse; moro & kul i en = moro-kul-i-en. Namnet uppfanns av Bertil Perrolf.)

Jag har äntligen fått tummen ur och bokat in rabiesvaccinering för alla hundarna. På måndag ska de få sin första spruta och sedan ytterligare en om en månad. Så får vi hålla tummarna att de alla får tillräckligt med antikroppar! I så fall blir det kanske en tripp till Danmark senare i sommar. Arvid stackaren måste dessutom chippas för reglerna ändras i juli så vanlig tatuering gills inte längre. Jag ser det som att vi ska uppgradera honom till version 2001:01 och hopas att den versionen ska vara bugfri!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *