Lite överträning i sommarhettan :-)

Idag har det varit HETT ute! Jag har traskat ett par vändor med hundarna i skogen eftersom det är bästa gymnastiken för Flynn just nu. Efter en av promenaderna blev jag sugen på att träna Fonzie men hade ingen sån där superseriös plan. Vi övade lite moment, backande, ställande, följsamhetsövningar etc. När vi bägge var lagom flåsiga kom jag på att shit, det vore väl roligt att köra lite störningsträning och kanske filma den? Så, in och ta ett glas vatten och ladda kameran och sen blev resultatet detta:

Överträning av momentet ”åttans frestelse” (finns med i rallylydnaden från och med fortsättningsklassen)

Sen testade vi sändande till kon mitt ibland alla prylar. Det var SVÅRT! Här behöver vi träna mkt mer att det verkligen är att välja kon och inte bara vilket föremål som helst att ta sig till (eller att låsa sig på en leksak…). Jag lät konen stå kvar på samma ställe detta pass för det var svårt nog men nästa steg är självklart att flytta den mellan varje konskick (utan att han får se mig flytta den). Så här såg det ut:

Sen körde jag ett enklare moment: läggande under gång där jag växlade mellan att kalla in och att belöna bara läggandet. Inga andra störningar än att han fick lägga sig mitt ibland leksakerna så de ibland kom i rörelse. Inte så stor utmaning kanske men fantasin var lite begränsad i värmen.

Avslutade med lite stadga i stå och ligg. Här visar jag hur lite jag bryr mig om han faktiskt snor en leksak någon gång, jag gör ingen stor affär av det och han blir ändå bättre genom passet. Ni kommer att se att han fixerar leksakerna för mkt (hukar sig i ett eyeande), märks att jag inte gjort sånt här på ett bra tag och att han var lite trött = då kan hans fixering öka. Jag borde jobba med att ha leksaker som störning men godisbelöna tills han är avslappnad och först då kampa egentligen. Men… det är ju så KUL att leka med sin hund så matte slarvar 🙂 Så här såg stadgan ut:

Så, det var lite störningsfilmer! Kanske någon blev inspirerad att samla ihop roliga prylar, ben och matskålar och gå ut och träna! Blir du så sugen att du vill gå kurs så har jag både rallyläger och kurs inplanerat, kolla in kurssidan -eller kanske boka en privatlektion!? 🙂

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *