Envishet ger resultat!

Jag spinner vidare på temat kring tävlande genom att gratta min kompis & tidigare elev Petra som med sin hund Vega i fredags tog sista kvalificerande resultatet i rallylydnadens nybörjarklass och därmed fick titeln RLD N -och på köpet var hon den första i sin ras i Sverige som erövrat den titeln! GRATTIS!!! Vega är sen tidigare även viltspårchampion och lure coursing champion. Nu kanske någon läsare hajade till, vad är det för ras som kan få en sån titel -jo en SALUKI.

Petra bloggar HÄR  jättefint om vägen till RLD N och jag tycker det är ett inlägg värt att läsa för folk som för lätt ger upp, oavsett om det är för att de har en svårmotiverad hund eller för att de har hemska tävlingsnerver -för Petra har jobbat med bägge delarna och tagit sig till sina mål på ett trevligt & klokt sätt.

Jag kan avslöja att Vega under en låååång tid tyckte att ”ligg kan du vara själv”. Lägganden var något som verkligen inte ingick i hennes repertoar kort sagt. Efter mycket träning har vips just läggandet blivit Vegas paradnummer (så mycket att hon just nu slängt in det även när det inte önskas hehe) och jag lovar att hastigheten och attityden i de läggandena skulle mången lydnadstävlande sukta efter! Så coolt!

Så, läs inlägget och inspireras till att gå vidare mot dina mål oavsett vad du har för hund eller vad du har för tävlingsnerver! Bara kör!

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

  1. Vilken underbar hund hon är, min Vega! Min själsfrände och läromästare! Hon är bra på att vara den första i många avseenden. Min första helt egna valp, min första saluki, den första salukin med två arbetande titlar (95% säker iaf) och nu har hon tre. I rallyn var hon den första salukin som fixade ett kvalificerande resultat och nu även den den första med en rallytitel. Men säga vad man vill om hennes fina meriter, de beskriver inte i närheten av hur fantastisk hon är och hur många hjärtan hon berört med sina tossiga rumptacklingar och kramar. Jag hoppas att någongång igen får en hund som påminner mig henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *