Ofrivillig paus.

Som jag skrev tidigare så har inte Flynn känts helt fräsch så elitdebuten blir uppskjuten. Jag tog honom först till veterinären och fick en första snabb koll (hon fick fram smärta på ett par ställen men inget supertydligt, tyckte därför att jag skulle satsa på att han remitteras till ortoped istället för att vi chansar på måfå) + testade honom för borrelia och anaplasma. Provsvaren visade inga antikroppar mot någon av sjukdomarna, vilket väl är bra men samtidigt så KÄNNS hunden som om han har något sådant. Får låta det gå en tid och testa igen om vi inte hittar något annat konkret, ibland kan ju sjukdomen vara svår att få utslag på om jag fattat det hela rätt.

Igår tog jag honom till sjukgymnasten Marie. Hon är otroligt noggrann! Fick fram smärta på flera ställen och när vi började summera alla symtomen kändes allt bara skummare och skummare. Som jag själv sagt: jag känner inte igen hur Flynn känns i kroppen, han är som att ta i någon som har influensa typ! Och så är han för lugn. Min coole kille har liksom tappat den där PANG PÅ känner jag. Dvs när han tränat (innan vi började utreda) gick han på max men inomhus har han liksom varit lite väl cool, lite väl nöjd med att vila i soffan… Cool på fel sätt liksom och inte inbjudit till lek. En gång har jag fått ropa på honom trots att jag tagit i kopplet i hallen, det har aldrig hänt! Han har aldrig känts så här tidigare, aldrig haft smärta i musklerna och varit trött. Och det utan att ha varit i full träning!

Jag har nu på Maries inrådan (och eftersom jag ännu inte fått svar från remissavdelningen…) bokat in Flynn på utredning hos Stefan på ReDog om 1,5 vecka. Känner mig faktiskt mer bekväm med att börja in den änden efter tidigare erfarenheter. Så fram tills dess så får Flynn gå koppelpromenade i skogen och göra mjuka enkla rehabövningar utifrån vad vi kunde se på honom hos Marie.

Jag HATAR att inte veta vad som är fel men NÅGOT är verkligen inte som det brukar med Flynn. Som alltid går luften fullkomligt ur mig om någon av mina hundar blir skadade eller sjuka, jag tar det oerhört hårt och ja, jag vet att många tycker jag larvar för mkt men HALLÅ de är min familj! Så enkelt eller komplicerat är det.

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

 1. Stackars Flynn och dig! Hoppas ni hittat något lättläkt så ni kommer ut på banan snart igen! Ska du hå vallkursen hos Annelie för Jonas? Kryakramar till Flynn

 2. Förstår att luften går ur dig! Finns inget värre än när de 4-benta inte är krya 🙁 Håller tummarna för att det som Flynn har är inget allvarligt & att ni snart har så härligt KUL som ni brukar 🙂 Kram!

 3. Hej
  Hittade till ditt inlägg via kennel Blågul. Kan inte låta bli att fråga om du fått hunden testad för sköldkörtelrubbning (hypotyreos)? En ovanlig diagnos, men känner igen symtomen du beskriver från min egna hund. Han har diagnosen och blev helt bra med behandling. Det som strulade lite var att få dispensansökan från SKK godkänd (behandlingen går under dopingreglementet så det behövs dispens för tävling).
  Oavsett vad det är – hoppas ni snart hittar felet och en behandling som fungerar!
  Det är verkligen jobbigt med sjuka hundar.

  Vänliga hälsningar, A-l

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *