Vallhundskurs för Jonas Gustafsson

Nu i helgen har jag & Krille varit på vallhundskurs för Jonas Gustafsson. Har ni bara möjlighet att gå en enda kurs för en enda instruktör så är det Jonas ni ska gå för 🙂 Han är grym både på att läsa får, hundar och att instruera och att lägga upp infon på den nivån som ekipaget är på. Jag tycker det har varit roligast de gånger det är unga hundar med för just unghundsträningen och uppstarten av vallhundarna är extra intressant och det som skiljer Jonas mest från många andra tränare. Kursen nu i helgen var mkt bra då det var hundar på alla olika nivåer, trevliga förare, bra får (Annelis får som vallats av bra hundar) och finfin markservice (Anneli gör god mat!). Jag är mkt tacksam över att kursen kom nu för jag behövde verkligen få något annat att tänka på, bitvis fick jag bita mig i läppen för att inte börja grina för jag VILL verkligen valla med Flynn igen, vi är ju ett team han och jag, framför allt morgonen dag två kände jag att näe, jag stannar hemma, jag orkar inte. Men det gick och sista passet var det riktigt roligt och även om jag var helt slutkörd när jag kom hem efter alla känslor upp och ner så var det så nyttigt att komma iväg och träna hund. <3 till alla er på kursen, jag var nog rätt vimsig bitvis.

Jag var ju anmäld med Flynn men han ska ju bara vila, så vad gör man -jo, jag kontaktade Carina på Agdala som jag visste hade fått hem Zin, en av Race valpar, som precis fyllt 1 år. Jag fick låna henne och ta hem henne för att testa att träna henne. Innan kursen med Jonas hade Zin och jag hunnit träffa får tre gånger, men jag gillade de beteendena hon tog fram när hon gick i lina i små utrymmen och tänkte att kursen kommer bli en fin avstamp för att få en grund att träna henne ut i från och jag kommer få mer kläm på unghundsträning.

Lilla Zin gick från klarhet till klarhet på de fyra träningspassen vi körde under helgen. Vi började med henne i lina i en 25:a inne i paddocken. Zin visade fin kontroll, bra vilja framåt, bra mod för sin ålder och hon är trygg med djuren. På andra passet startade vi med linan och sen släppte vi den och lät den bara släpa och på tredje passet var hon helt lös redan från början, började lägga på ord för höger och vänster. Sista passet gick hon lös i paddocken, började testa att stoppa och starta ur balans och att hon fick gå lite längre med djuren. Mycket nöjd med hennes utveckling på de fyra passen!

zinvallar

Krille och Race jobbade med mer avancerade saker och de fick en massa bra tips under helgen i allt från att ta fram ännu mera finlir i tempon i flankerna, jobbade med delningar, sortering och grunder för look back mm. Krille var väldigt nöjd! Race är verkligen en hund som man kan ta fram alla nyanser hos!

åskådare

Krille och Race i väntan på sin tur.

Nu har jag fått chansen att få köpa Zin av Carina och det ska bli jättekul att ha en unghund att träna! Jag behöver verkligen något som tar tankarna bort från rehab och oro över Flynn. Viktigt för mig har också varit att de kommer så bra överens, Flynn & Zin, de trivs verkligen ihop!

polare

Polare hänger ihop även när man inte kan springa och busa tillsammans.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *