Fonz & min SM-debut!

smrally

Så har vi då debuterat på SM, Fonz & jag! Snällaste Petra ställde upp och skjutsade mig & Fonz till Skåne där vi också fick boende hos hennes snälla kompisar. Lyxigt och skönt att inte behöva tänka på något praktiskt för jag blev kvällen innan resan dunderförkyld och min ork var inte precis på topp kan jag säga. Men KUL skulle vi ha!

IMG_2326

Fonzie vid frukosten hemma innan avfärd. Vad har du hittat på nu matte?

IMG_2315 IMG_2321

Mina nya träningskläder! En grymt bra träningsväst och en ny regnjacka som ska tåla MYCKET, bägge utsmyckade med Canis-loggan i reflex!

IMG_2328

Ett livsviktigt inslag i en resa: kaffe!

IMG_2330

Framme vid klubbstugan på Söderåsens BK! Väldigt fint klubbområde hade de och allt praktiskt kring SM var mycket välorganiserat. Duktiga & trevliga funktionärer, snabba resultatredovisningar på plats, bra ytor etc. Fredagen inleddes med att vi anmälde oss, Fonz blev veterinärbesiktigad och så hejade vi på alla goda vänner som hittat fram till SM!

IMG_2335

I väntan på att allt skulle dra igång käkade vi på ett lite Elvis-inspirerat hak. Petra i väntan på att maten ska bli klar.

IMG_2337

Invigningsparaden med fanbärare.

IMG_2338

Mer från invigningen.

IMG_2343

Välkomsttal och väntan på lottdragningen. Fonzie glad som alltid.

IMG_2341

”Matte, matte,när ska vi starta nån gång!?”

IMG_2352

Vid lottningen ropades deltagarna upp en och en och fick gå upp på podiet och välja en sponsorkasse där även lottnumret fanns. Fonz fick uppgiften att välja en, jag tog den hans nos stannade till på helt enkelt. Det blev nummer 32 och alltså en start i eftermiddagsgruppen.

IMG_2354

Fonzie ser nöjd ut med sitt val.

IMG_2356

I programet över SM-dagarna fanns det en intevju med de ekipage som kvalat in på maxpoäng, där ibland Fonzie och jag! Snyggt utformat program där också en intevju med förra årets segrare fanns med etc.

När invigningen var klar så var det en liten kamratfest på klubben med plockmat. Trevligt men vi blev inte kvar så länge för nu började förkylningen göra sig allt mer påmind.

IMG_2360

Fonzie vräker sig i min säng i husvagnen vi fick låna. LYXIGT att åka som ensam hund med matte och att dessutom få sova i sängen tyckte han var ett extra plus!

IMG_2365

Morgonpromenad med Fonz innan vi åkte till tävlingsplatsen. Han fick syn på ett gäng kor och undrade om det kanske var dagens uppgift?

IMG_2369

Tävlingen är igång!

IMG_2336

Jag har tyvärr inga bilder från när vi startade men det kanske dyker upp så småningom då jag hört rykten om att någon annan kan ha fångat oss på bild.

Jag var väldigt nöjd med Fonzies uppvärmning och hur han kopplade av innan start. Själv var jag inte nervös bara lagom taggad, kanske lite för lugn pga febern, jag presterar nog bättre om jag är liiite mera på än jag var men så kan det gå. Fonz var inte riktigt med mig i starten, första bytet strulade men sen tyckte jag att han jobbade upp sig genom banan och många som såg oss har berömt rundan och sagt att den var snygg och flytig. Jag var själv väldigt nöjd med några av momenten och framför allt hans attityd som helhet plus att han var grymt fin i honnören. Det var egentligen bara starten och första bytet som jag själv inte är nöjd med, jag kunde säkert förberett honom bättre och varit mera på själv. De andra småmissarna eller att det inte var hans bästa finisch på allt, det är sånt som kan hända. Men i stort var jag nöjd och han belönades som den SUPERSTAR jag alltid berättar för honom att han är efter målgången! Fonzie själv ska alltid uppleva att han vinner oavsett vad poängen blir.

Tyvärr räckte det inte till final. Ena domaren gav oss 90p men den andra 81 och då hamnade vi på 85,5 totalt, tror det innebar att vi var typ 3 futtiga poäng ifrån en finalplats och att vi kom på plats 25 av 41 om jag räknat rätt. Självklart kändes det surt som tusan och jag var grymt besviken på mig själv, jag hade verkligen velat gå till final och Fonz hade så mycket mer att ge, men så kan det bli. Stort GRATTIS till de som gick vidare och särskilt till Carro och Zandra som kom 4:a respektive 5:a i finalen, grymt bra av er!

Nu har vi i alla fall debuterat på SM och det gav mersmak! Jag vill absolut uppleva fler mästerskap och revanschlusten är STOR så nu siktar vi på att kvala in till SM 2014 (går i Sundsvall men jag vet ej när) och då ska vi banne mig ta oss till final och sikta på pallplats! Skam den som ger sig!

Samma helg slet mina klubbkompisar med att arrangera SM i fårvallning, det blev ett otroligt lyckat arrangemang och det var spännande att från Skåne kunna följa tävlingen på Twitter och Facebook! Jättebra jobbat!!! Där kunde vi glädja oss åt att både Flynns pappa Ross & Flynns syster Tai samt Race mamma Emma och hans syster Rebelle var inkvalade. Både Ross & Emma tog sig hela vägen till final och där kom Ross på nionde plats och Emma knep silvermedaljen! HURRA!

emma

Emma, Race mor och Zins farmor, en otroligt fin vallhund!

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

  1. Jag tycker ni var superduktiga som kom så långt, hur som helst. Allra mest tycker jag om bildtexten ”Fonzie glad som alltid”. Underbar hund, det där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *