Fonzie & jag på väg mot nya äventyr!

Nu på fredag drar jag & Fonzie ut på ett nytt äventyr -SM i rallylydnad i Skåne! Vi är inte precis formtoppade, men vi ska ha jäkligt kul och det kommer säkert bli lärorikt att vara med helt oavsett hur det går.

DSC_0125

Denna vecka håller jag klickertränarutbildning på Realgymnasiet i Eskilstuna för eleverna i årskurs tre. Det är intensiva dagar och inte så mycket tid och ork kvar efteråt till att träna de egna hundarna, men några små pass har jag klämt in. Igår fick jag också en väldigt bra påminnelse om vad Fonzies absoluta styrka är -hans extrema vilja & arbetslust! Jag må svära över hans stress och hets titt som tätt, men när han är ”lagom” (nåja, lagom för att vara Fonz!) då är han så otroligt rolig & mysig! Igår var han sån. Jag tränade bara positioner och låååånga pass med fritt följ på höger respektive vänster sida (vändningar, steg, tempoväxlingar etc) och han bara flöt fram. Kändes som vi kunnat gå till månen och tillbaka utan att han skulle tappat lusten att göra lite till. Sånna gånger bara njuter jag av att få träna ihop med denna hund!

leksaker

Jag brukar säga att Fonzie är ingen supertalang i något särskilt, utan hans största talang är just hans arbetslust och vilja att samarbeta. Han har ett stort hjärta den här hunden och nu inför SM så ska jag komma ihåg att oavsett om han skulle bli övertaggad, om han skulle missförstå mig eller om hans extremt snabba rörelser skulle ge oss en miss någonstans, så är det få förunnat att få träna ihop med en sådan entusiastisk hund. Vi har inte alltid de prydligaste rundorna, men viljan är svårt att klaga på! Fonzie har varit ett äventyr ända sedan han -synnerligen oplanerat- kom in i mitt hem som en virvelvind nästan 2 år gammal. Jag hoppas galningen & jag får många fler roliga starter ihop framöver!

Emenems Fonzie

fonzpinne

090517fonzienr7psliten

DSC_0376

fonzgap

fonz

V1657_2005

fonzglo

DSC_0129

IMG_0680

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *