Aktiveringskurs

Idag var gång två på aktiveringskursen. Denna grupp träffas fyra gånger och testar på rallylydnad, balansövningar, nosaktivering, trix & konster. Tanken är att ge deltagarna idéer och inspiration till enkel men meningsfull aktivering av sina hundar. Det ska inte krävas specialutrustning utan vara enkelt och lätt att göra liknande övningar hemma!

Temat denna gång var kroppskontroll, balansövningar & smidighet. Hundarna fick prova på olika balansövningar, att klättra på saker, hoppa upp på föremål, gå på olika underlag (metall, trä, plast, sviktande underlag etc), ta sig över & krypa under föremål, shejpas till att stå på/i olika saker, gå cavalettie över bommar och genom stegar, gå slalom själv mellan pinnar och gå slalom tillsammans med föraren mellan koner, stå med framtassarna på en fotboll, balansera på vippande brädor och sitta, stå och ligga på balansboll mm. Väldigt uppskattat av både hundar och förare! Tyvärr la min mobil av så jag fick bara två av deltagarna på bild:

IMG_2655

Att hålla rätt på tassarna och lyfta rejält på benen!

IMG_2665

Vippbrädan! Baloo tycker det är väldigt häftigt att själv kunna gunga fram och tillbaka!

IMG_2650

Balansera på smal och sviktande planka! Whisky klarar det finfint!

IMG_2646

Slalomövning

IMG_2671

En hink att sätta sig på, stå på eller som här köra bakdelskontroll på! (Kliva runt med bakbenen)

ägget

Fick tyvärr ingen bild på det men alla hundarna var otroligt duktiga på att balansera på ”ägget”, en balansboll speciellt utformad för hundar! De fick också testa skillnaden mellan den och en vanlig pilatesboll.

boll

 

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *