Tema-träning!

Jag har som en del av min träningsplan framåt tänkt att jag ska skapa olika slags tema-banor, dvs banor med olika teman, som vi ska träna på. Först ut blev en bana med många halter, vändningar och väldigt mycket sitt. Den såg ut så här:

Jag körde den banan både i vänster och högerhandling, normal, långsam och språng i bägge men det blir lite drygt att se på så jag la ut en av varianterna, den i vänsterhandling språng. Skrev inte upp ordningen på skyltarna men det syns ju på filmen om någon vill testa. Den ska vara TIGHT! 3 meter eller mindre oftast!

Idag gjorde jag det precis omvända: en bana helt utan stopp. Den innehåller sidbyten men jag körde den i antingen normal, långsam eller språng. Filmade normal + långsam. Åter igen TIGHT bana, oftast tre meter förutom på slutet med alla helt om. Rolig och utmanande för Fonzie! Skyltarna är från start: 110, 215, 103, 203, 312, 107, 109, 409, 412, 110, 109, 104, 313, 106, 105, 411, 311, 107, 410. Så här såg det ut:

Roligt koncept, ska fundera ut fler teman till kommande övningar!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *