Canis Clickercamp 2014

Tillbaka efter en vecka i Norge på Canis Clickercamp 2014 där jag höll två kurser i rallylydnad, en kurs i tävlingslydnad och ett föredrag och tävlingspsykologi. Intensiv och rolig vecka där jag lärde känna många nya trevliga hundmänniskor!

clickercamp3

Campen hölls på Finnskogen camping. Vacker natur med perfekta förhållanden för de många olika kurserna i bla spår, sök, tävlingslydnad, rallylydnad, lekutveckling, specialsök, nose-work etc.

clickercamp2

Det var spännande att undervisa i rallylydnad i Norge! Jag har fått sätta mig in i ett helt nytt regelverk och lära mig vad som skiljer sig åt mellan de svenska och de norska reglerna, sett nya moment och även fått bruk för mina tidigare agilitykunskaper eftersom det i Norge ingår slalom (agilityslalom alltså), längdhopp och tunnel. Deltagarna var sugna på att träna in en självständig slalom så jag gick igenom stegen i 2 x 2-metoden som jag tränade in Fonzies slalom med. Kul att återuppliva den träningen!

En del moment i de norska reglerna hade varit roliga att ha även i Sverige, men över lag är det mindre variation i sporten där än här eftersom de inte har högerhandling på samma sätt som vi har och inte heller att man ska utföra momenten i alla tempon. Det gör att de blir mer begränsade i banbyggandet och jag tror det på sikt vore mycket mer utvecklande för deras elitekipage om de la till en klass där det fanns utrymme för mer högerhandling & använde sig av tempoförändringar mm. Flera av deltagarna blev sugna på att testa att träna inför att kunna tävla i Sverige också så jag visade lite skillnader i banläggning och vad de kunde räkna med kunde dyka upp på en nybörjarbana i Sverige (man måste ju starta i lägsta klasen när man åker och tävlar i ett nytt land).

goggen

Jag höll också kurs i tävlingslydnad. Där är reglerna med lika varandra mellan Norge och Sverige även om det finns små skillnader i utförandet av momenten i klass I-III.

Näst sista kvällen höll jag ett föredrag om tävlingspsykologi med fokus på hur man kan hitta sina egna mål och ha roligare när man tävlar. Det blev väldigt uppskattat och jag fick så många härliga kommentarer efteråt! Kändes bra eftersom det trots allt är en viss skillnad att hålla en föreläsning som inte är på deltagarnas modersmål, nyanserna kan ju lätt försvinna så att säga.

Nästa år är jag inbokad som instruktör igen så i juli 2015 blir det en ny intensiv Clickercampvecka! Ska bli kul!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

  1. Deltakerne var kjempefornøyde, og du holdt et både engasjerende og motiverede foredrag:-) Blir med på konkurransekurset i lydighet neste år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *