Seger-Räkan klar för SM-kval och Sverigecupen!

I helgen var vi på Gotland och tävlade vallning. Det var inte någon stor bana och fältet var helt platt, men utmaningar det saknades inte! Jättebra får som avslöjade allt i hundarna: låg hundarna på sprang de, tryckte hundarna inte på tillräckligt kunde de ge tusan i att starta (eller så kunde de trycka bort hunden), släppte hundarna greppet om dem kunde de snabbt dra åt ett nytt håll, litade de inte på hunden så vände de upp mot den och några tackor kunde stångas. Hanterades de fint var de superfina. Både hund och förare var tvungna att vara skärpta hela tiden! En spännande tävling att titta på just därför.

Krille och Race fick dag ett till en riktig drömrunda. Race plockade fram sin allra bästa djurhantering och vips såg det så lätt och enkelt ut. Hund, får och förare i harmoni.Tyvärr gick tiden ut innan de han med att fålla in. Tycker nog själv att det skulle varit 1 minut till på banan (tiden satt till 8 minuter) för vad ska tävlingen representera, jo praktiskt jobb som kan innebära att man flyttar får mycket längre än de minuterna som banan visar -och då kan inte fåren springa! Jaja, bara att gilla läget. Spännande blev det nu att se hur långt den rundan skulle räcka. Och YES det visade sig räcka ända till SEGER! Duktiga Race! I och med denna runda höjde de sitt snitt rejält och vips var Räkan inte bara inkvalad till SM-kvalet i augusti utan även till kvalet till Sverigecupen! Jätteroligt verkligen!

räkanseger

Race, nöjd efter sin seger!

räkan1

En bild som Heidi tagit på Race vid ett tidigare tillfälle.

Jag räknade ut att till SM-kvalet är både Race, kullsyrran Rebelle, halvbror Mirk och mamma Emma med. Emma borde få något slags avelstikspris för det tycker jag, för det kan inte vara så vanligt precis!?:-)

Jag och Zin startade i IK I men det strulade redan i upptaget (efter en jättefin utgång denna gång), en del tackor var ju mer utmanande och jag tror det blev för svårt för min unga orutinerade hund helt enkelt. Bara att kliva av. Beslöt mig för att stryka mig från att starta dag två då jag inte trodde det skulle ge henne någon bra erfarenhet. Nu ska vi ta tävlingspaus (hur mycket det än kliar i matte) och träna och grunda bättre. Hon är alldeles för bra för att jag ska slarva bort henne på att tävla för tidigt och låta henne lära sig tokigheter. Pappa Race var ingen tidig stjärna i IK I utan mognade sent rent tävlingsmässigt och kan Zin bara vara på hans nivå & kvalitet när hon är 4 år, så är det mycket viktigare än vad hon presterat nu som nyligen fyllda två år. Jag får öva mig i att ha tålamod helt enkelt för kvalitén finns där, det råder ingen tvivel om.

zinspanar

Zin -blickar framåt.

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *