Lydnadsträning med Zin

Tränade lite lydnad på morgonen med Zin, idag stod sändande till rutan, att fortsätta jobba med fjärren och att testa av en tävlingsmässig hopp-sitt på schemat.

I rutan har jag med Zin använt mig av target. Växlar just nu mellan att ha den placerad i rutan och kommendera henne att ställa sig och att ha den utanför rutan och öva henne på att springa igenom om jag inte säger något. Hon har inte Flynns tryck men det är helt OK som hon utför det idag och med fler riktigt långa skick sedan så kommer det bli fint!

Fjärren har jag låtit henne vara kvar på samma target (fast jag borde skaffa en bättre, hon glider lite på plankan ibland) och nu gått vidare till att börja döpa rörelserna och tagit mig ut på vad som brukar vara det lite kritiska avståndet = någon till några meter ifrån dem. Ska bli spännande att fortsätta att experimentera med detta!

Sen körde vi en tävlingsmässig hopp-sitt för att testa av det momentet. Hade tänkt köra en hopp-apportering efteråt men hade glömt att jag plockat ur alla apporterna ur träningsväskan. Klantigt! Får bli en annan dag.

Filmade och klippte ihop lite av träningen:

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *