På väg till SM

I morgon sätter vi oss i bilen och rullar mot Sundsvall och årets Svenska Mästerskap i rallylydnad! Förutom tävlingen på klubbmästerskapet för två veckor sedan har vi inte tävlat rallylydnad sedan juni, känns lite ringrostigt men vi satsar på att det vi kan sedan tidigare räcker och huvudmålet för detta SM är att jag själv ska öva mig på att förbereda, värma upp och föra honom lika bra på ett mästerskap som på en vanlig tävling. Det var väldigt roligt att starta på SM förra året och jag ser fram emot att ha lika roligt detta år, men ser tävlingen också som en förberedelse för kommande mästerskap i andra grenar. Att öva sig på att starta på större tävlingar, att ta plats och att hålla fokus och sköta mina uppgifter som förare tror jag nämligen att jag kan öva mig på oavsett vilken gren vi tävlar i. Jag har ju förhoppningar om att vi även ska starta på ett till SM i år… OM poängen håller hela vägen! Dessutom ser jag varje start som en investering inte bara i Fonzies framtida tävlingar utan än mer för min egen utveckling och inför alla de framtida hundar som jag hoppas ha och tävla med under många, många år och på många olika grenars mästerskap!

32_IMG_2677

Fonzie var galet glad över att få vara i fokus hela förra helgen med det intensiva HTM-tävlandet, han fullkomligt drog mig in från uppvärmningsytan in på planen; ”NU, jag vill gå in och köra NU!”. Den känslan vi hade där är prick mitt mål för hur han och jag ska känna det under SM också, även om jag hoppas att han klarar av att skifta till en annan gren med bitvis helt andra krav. Typ komma ihåg att nu ska man sätta sig i halter igen och att positionerna bitvis är annorlunda.

32_IMG_2665

Med mig i min egen mentala uppladdning ska jag ha förra helgens fina domarutlåtande: ””…well performed precise routine with a dog/handler working as an outstanding team.” Jag har sällan blivit så glad över ett omdöme som jag blev när jag läste det. Än roligare när jag nu i efterhand fått reda på att det var världsvinnaren i heelwork som gav oss det! (Jag är usel på det där med namn på förare, särskilt i HTM/FS som jag tävlat och sett så lite av än). Kan vi vara ett outstanding team även denna helg så har vi vunnit oavsett var vi hamnar i resultatlistan.

Nu kör vi!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *