Film ifrån vår mästerskapsdebut.

Nu först har jag vågat titta på filmen från OEC 🙂 Verkar kanske lite larvigt men jag var så jäkla glad och nöjd och stolt när jag gick av (trots att jag insåg att jag gjort ett par rejäla tabbar) så jag ville liksom behålla den minnesbilden av tävlingen. Det är ju skillnad att se något utifrån på film, nerven och känslan är inte densamma och vips kan man börja hitta saker som ändrar lyckokänslan man hade när man körde. Jag ser oftast hellre filmer ifrån tävlingar/träning som jag INTE haft bästa känslan på för på film kan jag utifrån sedan ofta bli överraskad, typ ”aha, men från domarens synvinkel så var det ju helt OK faktiskt” medan jag är ganska rädd för att se filmer från de gångerna JAG själv tyckt att känslan var magisk. Ögonblicket där och då kan aldrig återges på film! Men, vet ni, jag blir trots missarna riktigt glad när jag ser filmen från OEC så här är den till allmän beskådan:

Alla resultat, med domarnas poäng i varje enskild kategori (wow!) finns att läsa på http://oec2014.wordpress.com/results/ . På ett mästerskap med fem domare, dras sedan lägsta och högsta resultatet bort, så slutgiltiga poängsumman som varje ekipage får utgår ifrån de tre mitten-betygen. Smart tycker jag!

Kategorierna är i ordningsföljd: 1) Presentation/Accuracy 2) Content/Degree of difficulty 3) Musical interpretation.

Detta fick vi av respektive domare:

Katharina Henf, Tyskland: 7,60 – 6,00 – 5,50 totalt 19,10

Nóra Karlyik, Ungern: 8,20 – 7,10 – 7,10 totalt 22,40

Esther Niemeijer, Nederländerna: 7,90 – 7,60 – 8,00 totalt 23,50

Heather Smith, Skottland: 7,00 – 8,30 – 8,20 totalt 23,50

Attila Szkukalek, England: 8,10 – 7,80 – 8,10 totalt 24,00

Det som gjorde mig extra glad var bedömningen från Attila Szkukalek. Inte bara för att han var den som gav oss högst poäng sammanlagt utan för att han är en av de vars program jag sett och verkligen imponerats av låååångt innan jag började med den här sporten! (Sök på Attila Szkukalek på Youtube och se hans gladiatorprogram, det är ett drömprogram som jag själv skulle vilja göra!)

Anna Wass var snäll och fotade oss när vi tävlade så här kommer lite bilder också:

bakom1 bakom2 bakom3 diagonal1 diagonal2 diagonal3 fot1 framför1 mellan1 sidan1 snurr1 snurr2 work1

 

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

  1. Så härligt att se er! Grymt bra debut på stora scenen. Glädjefyllt med en massa bra delar. Ni kommer bli ett så bra ekipage med lite mer erfarenhet. 🙂 Grattis 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *